Skip to main content

Hyvän seksin ei tarvitse olla täydellistä

viisi ideaa tyydyttävään rakkauselämään

Seksi on ihana asia - ellei jopa maailman kaunein asia. Se antaa meille pienen irtioton arjesta, ja voimme uppoutua hetkeksi täysin miellyttäviin tunteisiin. Hyvä seksi tuo meidät hieman lähemmäs ihmistä, jonka kanssa vietämme nämä hetket yhdessä. Ja se saa meidät tuntemaan pieniä onnen väristyksiä, jotka kestävät joskus melko pitkään ja antavat meille uutta voimaa tuleviin tehtäviin. Mutta mikä oikeastaan tekee hyvästä seksistä hyvää? Mitä voimme tehdä, jotta se olisi todella niin ihanaa kuin mielikuvituksessamme ja kaikissa romanttisissa elokuvissa? Joskus kaikki ei nimittäin suju niin kuin haluaisimme. Ja epätyydyttävästä seksielämästä voi tulla nopeasti haaste parisuhteelle. Miten tämä voidaan välttää? Toivotamme sinulle aistillisia hetkiä, jotka saavat sinut tanssimaan sisälläsi. Siksi meillä on viisi vaihetta, jotka tekevät juuri sen mahdolliseksi:

Vaihe 1

Vapauta itsesi suorituspaineista ja perfektionismista! Hyvä seksi voi yksinkertaisesti olla ...

Olet luultavasti kokenut sen ennenkin ja ehkä jopa nähnyt sen elokuvassa How I met your mother: Suunnittelet täydellistä uudenvuodenaattoa viikkoja ja pikkutarkasti - ja sitten kaikki menee taas pieleen ja ilta vaihtelee välttävästä täydelliseen katastrofiin. Syy tähän on suhteellisen yksinkertainen: oma täydellisyytesi on tiellä. Mitä yksityiskohtaisemmin suunnittelet jotakin ja mitä korkeammat odotukset sinulla on, sitä suurempi on mahdollisuus, että jokin asia ei mene oikein ja tunnet olosi huonoksi. Olet myös kireä. Ja kun olet kireä, on paljon helpompi tehdä virheitä. Vapauta itsesi näistä asioista ja suhtaudu asiaan rennommin - erityisesti seksiin. Rakkauselämäsi ei ole kilpailu, sinun ei tarvitse todistaa mitään kenellekään. Tämä pätee sekä toisiinne että teihin pariskuntana muita kohtaan. Ei ole mitään sääntöjä sille, kuinka hyvää seksin on oltava. Ei ole myöskään mitään sääntöä sille, kuinka usein onnellisena pariskuntana harrastatte seksiä. Älkää verratko itseänne muihin, vaan keskittykää mieluummin itseenne. Saat aina tehdä sitä, mikä saa sinut tuntemaan olosi hyväksi. Ilman odotusten aiheuttamia paineita kaikki sujuu yleensä paljon paremmin kuin olisit kuvitellut.

Vaihe 2

Ole mukana tilanteessa - ja pysy spontaanina.

Ensimmäinen askel kulkee käsi kädessä halukkuuden kanssa paneutua tilanteeseen täysin puolueettomasti. Ehkä olit alun perin kuvitellut jotain aivan muuta tai jotain tapahtuu yhtäkkiä, mitä et osannut odottaa. Onko se huono asia? Päinvastoin: odottamattomat hetket antavat meille mahdollisuuden uusiin ja usein hyvin jännittäviin kokemuksiin - jos emme seiso niiden tiellä. Esimerkiksi hyvää tarkoittava hieronta voi yhtäkkiä muuttua kuumaksi rakkausseikkailuksi. Tai viikoittainen suunniteltu seksi voi muuttua mukavaksi halailuillaksi, joka on omalla tavallaan vähintään yhtä mukavaa. Ehkä olette yhtäkkiä väsyneitä, ja toivotun huipennuksen sijaan nukahdatte läheisesti toisiinne kietoutuneina. Haluatko todella olla vihainen siitä? Vai nauttisitteko mieluummin näiden erityisten hetkien jakamisesta toistenne kanssa? Ehkäpä rakkaasi yllättää sinut jollakin uudella tavalla - ja saat yllättäen elämänne parasta seksiä. Anna tapahtumille aina mahdollisuus, osallistu tilanteeseen ja pysy spontaanina. Kunhan et loukkaa periaatteitasi tai vahingoita muita siinä prosessissa, tämä on paras edellytys hyvälle seksille.

Vaihe 3

Ole avoin ja kokeile rohkeasti.

Ihmiset ovat tottumusolentoja. Meillä on taipumus tehdä asiat samalla tavalla yhä uudelleen ja uudelleen, emmekä juuri muuta niitä, kunhan se toimii. Tämä johtaa kuitenkin usein siihen, että asiat menettävät vetovoimansa ajan myötä. Seksin kannalta tällainen tapa on nopeasti nautinnon tappaja. Siksi on hyvä olla hieman avoimempi ja kokeilla jotain uutta. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että sinun pitäisi kokeilla uutta asentoa joka päivä. Riittää, että lähestyt yhdessäolon hetkiä uudesta näkökulmasta: tutun rutiinin sijaan tutkitaan toista kehoa uudella tavalla, vaihdellaan kosketustapaa, ehkä jopa käytetään keittiönpöytää sängyn tai sohvan sijasta. Jos huomaatte, että olette molemmat tulossa hieman kokeilevammiksi, seksilelut voivat myös olla hyvä lisä. Mahdollisuuksia on niin paljon - ja pienet seikkailut yhdessä vahvistavat yhteyttä. Tämä ei muuten koske vain seksiä, vaan myös monia muita elämänalueita.

Vaihe 4

Hyvä seksi tarkoittaa myös puhumista - puhu siis ajatuksistasi, kokemuksistasi ja toiveistasi.

Seksi on valitettavasti edelleen monille ihmisille tabuaihe, josta ei juuri koskaan puhuta. Mutta mistä tiedät, mistä kumppanisi pitää, jos ette puhu siitä? Avoimuus voi olla uskomattoman houkuttelevaa. Koska hyvä seksi on mahdollista ennen kaikkea silloin, kun tunnet omat halusi ja tiedät, mikä saa toisen todella innostumaan. Yhdessä avoimuuden ja pienen kokeilun kanssa sinulle avautuu kokemuksia, joista olisit voinut aiemmin vain unelmoida. Joskus vain pienet asiat tekevät valtavan eron. Puhukaa siis toisillenne - se on sen arvoista! Tämä pätee muuten myös keskellä oleviin hetkiin: antakaa toisillenne vihjeitä ja näyttäkää toisillenne, kun jokin asia innostaa teitä erityisen paljon. Voit tehdä tämän sanoin, mutta myös eleillä, ilmeikkäällä hengityksellä tai voihkimisella. Erityisesti miehillä tämä on aluksi vaikeaa, mutta vaikutus on sitäkin merkittävämpi.

Vaihe 5

Luokaa yhdessä parhaat edellytykset sammumiseen.

Kuvittele, että olet tunnekuohussa ja yhtäkkiä puhelin soi. Tai vaihdat asentoa, ja yhtäkkiä kattovalaisin sokaisee sinut äärimmäisen ärsyttävällä tavalla tai ylivuotava roskakori tuijottaa sinua tylsistä silmistä. Jotta et menettäisi haluasi tällaisten häiritsevien tekijöiden vuoksi, sinun on luotava hyvä ilmapiiri etukäteen: miellyttävä valaistus (esim. kynttilät), tunnelmallinen musiikki ja mahdollisimman vähän tilaa kaikenlaisille häiriöille. Sinä tiedät parhaiten, mikä on sinulle hyväksi, joten suunnittele tilanne haluamallasi tavalla. Ilman edellä mainittua perfektionismia, tietenkin. Pikavipin kohdalla asiat voivat myös mennä toisin. Juuri niin, että voitte olla tekemisissä toistenne kanssa ja nauttia siitä. Sama pätee myös mieleen: miten voit harrastaa hyvää seksiä, jos ajatuksesi ovat edelleen tehtävälistoilla tai tulevassa tentissä? Ottakaa tilaa toisillenne ja pitäkää mielenne mahdollisimman vapaana muista asioista. Voithan huolehtia siitä myöhemmin. Tai voitte odottaa rakastelua, kunnes nämä tehtävät on tehty. On parasta selvittää etukäteen, mikä on tärkeää itse seksin kannalta. Jos nimittäin joudutte keskustelemaan ehkäisyasioista kesken rakastelun tai käyttämään minuutteja kondomien etsimiseen, asia on luultavasti ratkaistu heti tai sitä seuraava seksi on parhaimmillaankin ihan ok. Jos sen sijaan käytät oikeaa kondomia, siirryt saumattomasti esileikistä kuumaan vaiheeseen ja voit antaa itsesi täysin vapaaksi. Muuten, voitte myös suhtautua kondomin laittamiseen leikkisästi ja tehdä siitä yhdessä rituaalin. Ärsyttävän keskeytyksen sijaan kuumennat haluasi entisestään. Kokeile vain.

Entä nyt? - Nauti hetkestä upean seksin parissa.

Viiden askeleemme avulla voit luoda parhaat edellytykset hyvälle seksille - aloita siis heti ja nauti yhteisestä ajasta. Ehkäisyasioissa voit tietenkin luottaa MISTER SIZEen. Voit selvittää miksi täällä:

Ja jos sinulla on muita hyviä ideoita, voit jakaa ne kanssamme. Kirjoita meille kommentti tai viesti. Odotamme sitä innolla.

Mister Size
Lisää artikkeleita

Kondomin laittaminen kunnolla - miten se tehdään ilman, että se on ärsyttävää?

Lue nyt

Ystävyys+, sekasuhde, avoin suhde & moniavioisuus - mitä nykyaikaiset parisuhdemallit oikein ovat?

Lue nyt

Ei ole väliä kuinka suuri tai pieni - rakastan penikseni

Lue nyt