Skip to main content

Usein kysytyt kysymykset kondomeista

Usein kysytyt kysymykset

Saat vastaukset kaikkiin kondomeja koskeviin kysymyksiisi, kondomikokosi ja MISTER SIZE sopivana kondomina.

Vinergyn luova tiimi työskentelee jatkuvasti tehdäkseen kondomeista entistä parempia - entistä aistikkaampia - tavoitteenaan "huippuosaaminen kondomeissa". Väitteemme: seksin kondomin kanssa pitäisi olla yhtä hyvää kuin ilman! Olemme sitoutuneet tähän joka päivä. Lähes 20 vuoden intohimon ja kokemuksen jälkeen oikean kokoisista kondomeista olemme lanseeranneet Mister Size -kokoisen kondomin. MISTER SIZE on kondomi, joka näyttää kondomilta, joka suojaa kuin kondomi - mutta joka ei tunnu lainkaan perinteiseltä kondomilta, kun sitä käytetään. Miksi? Koska miehet ja naiset eivät tunne juuri mitään. Mutta ei vain vähäpätöinen paksuus ole huomattava nautinnon lisääjä: MISTER SIZE on saatavana seitsemässä eri koossa - onhan jokaisen miehen paras kappale hyvin yksilöllinen.

Haluatko lisätietoja Mister Size -ohjelman eduista? Löydät kaiken täältä

Täällä voit mitata kondomin koon helposti ja kätevästi 3 eri menetelmällä.

Ehkäisymenetelmien turvallisuus lasketaan Pearl-indeksin mukaan, mutta mikään ehkäisymenetelmä ei ole 100-prosenttisen turvallinen. Kondomien Pearl-indeksi on 2-12, mikä tarkoittaa, että sadasta kondomia vuoden ajan käyttävästä naisesta 2-12 tulee raskaaksi. Useimmissa tapauksissa tämä suuri määrä johtuu sovellusvirheistä. Löydät lisätietoja oikeasta käytöstä FAQ 18:sta. Kun on kyse suojautumisesta sukupuolitaudeilta, kuten HIV:ltä, kupalta, tippurilta, hepatiitti B:ltä ja hepatiitti C:ltä, kondomi tarjoaa kuitenkin erittäin hyvän suojan.

Kondomit ovat kumimaisia, ohuita suojuksia, joita käytetään seksin aikana suojaamaan ei-toivotulta raskaudelta ja sukupuolitaudeilta. Ne on vedettävä erektiossa olevan peniksen päälle ennen yhdyntää, ja ne ovat yksi harvoista miesten ehkäisyvälineistä sterilisaation lisäksi.

Kondomeilla ei oikeastaan ole mitään sivuvaikutuksia. Jos sinulla on lateksiallergia, ne voivat kuitenkin aiheuttaa allergisen reaktion. Noin 2 % ihmisistä kärsii lateksiallergiasta, joten heidän on käytettävä lateksittomia kondomeja.

Muut haittavaikutukset, kuten kuristuminen, liukastuminen tai tuntoaistin menetys, vähenevät tai vältetään kokonaan, jos käytät oikean kokoista kondomia.

Lähes puolet pariskunnista (48 %) käyttää ehkäisypillereitä, ja toinen puoli (47 %) käyttää kondomia. Kaikkien muiden ehkäisyvälineiden osuus on vain pieni. Jotkut pariskunnat käyttävät tietysti useita ehkäisyvälineitä samanaikaisesti, esimerkiksi kondomia ja pillereitä.

Useimmat miehet käyttävät kondomia ehkäisyyn. Jotta kondomi todella suojaa sinua, on tärkeää, että osaat käyttää kondomia oikein ja että käytät oikean kokoista kondomia. Sen lisäksi, että kondomit suojaavat raskaudelta, ne suojaavat myös sukupuolitaudeilta verrattuna muihin ehkäisyvälineisiin.

Kondomeihin sovelletaan lääkinnällisistä laitteista annettua lakia, joten ne on sertifioitava. Tämän tunnistaa pakkauksessa olevasta CE-merkinnästä. Jotta kondomi olisi todella turvallinen, sen on istuttava täydellisesti. Liian pieni kondomi voi revetä helpommin, ja liian suuri kondomi liukuu todennäköisemmin pois.

Kyllä, jokainen mies voi käyttää kondomia. Peniksen koosta ja muodosta riippumatta löytyy sopiva kondomi, esimerkiksi Mister Size -kondomi, jota on 7 eri kokoa nimellisleveydestä 47 mm:n nimellisleveyteen ja ympärysmitasta 69 mm:n ympärysmittaan. Lisäksi kaikki kondomit ovat venyviä. Erektio-ongelmat johtuvat usein siitä, että kondomit eivät sovi. Lateksiallergikoille on olemassa lateksittomia kondomeja, mutta valitettavasti niitä ei ole vielä kovin monessa eri koossa.

Kyllä, mutta kondomeihin on pystyttävä pumppaamaan 18 litraa ilmaa ilman, että ne puhkeavat. On kuitenkin ratkaisevan tärkeää, että osaat laittaa ne päälle ja käyttää niitä yhdynnän aikana. Yleisimmät syyt kondomin rikkoutumiseen ovat joko virheellinen käyttö, väärä kondomikoko tai sopimaton säilytys.

Kyllä, koska suuseksin aikana siemenneste voi päästä elimistöön suun kautta ja aiheuttaa HIV-tartunnan. Erityisen ohuet kondomit, kuten Mister Size, soveltuvat myös suuseksin harrastamiseen.

Jos erektio heikkenee, kun kondomia laitetaan, se johtuu yleensä siitä, että mies pelkää tekevänsä jotain väärin kondomia laittaessaan tai siitä, että et ole niin turvallinen kuin haluaisit, kun avaat kondomin. Tämä vaikuttaa erityisesti nuoriin, kokemattomiin miehiin. Auttaa, jos käytät kondomia ensin itse ja harjoittelet niiden käyttöä jopa itsetyydytyksen aikana. Kun olet tutustunut niihin, voit käyttää kondomia itse yhdynnässä tai pyytää kumppaniasi laittamaan sen päällesi.

Se tapahtui: Kondomi on rikki. Ei-toivotun raskauden välttämiseksi on olemassa mahdollisuus käyttää "jälkiehkäisypillereitä". Jälkiehkäisypilleri otetaan enintään 48-72 tuntia kondomitapaturman jälkeen. Lääkkeen ottamisesta on kuitenkin joka tapauksessa keskusteltava gynekologin tai apteekkihenkilökunnan kanssa, koska on tärkeää saada lääketieteellistä tietoa lääkkeen tehosta ja sivuvaikutuksista.

Jos kondomit ovat aina olleet sinulle liian isoja, voit kokeilla Mister Size 47 tai 49 -kokoisia kondomeja. Näiden kondomien nimellisleveys on 47 tai 49 mm, joten ne ovat pienempiä kuin apteekista saatavat 52-54 mm:n kondomit.

Periaatteessa kaikki vesipohjaiset liukuvoiteet soveltuvat käytettäväksi Mister Size -kondomien kanssa. Lisäksi sinun on aina tarkistettava pakkauksesta, suositteleeko valmistaja niiden käyttöä kondomien kanssa. Öljypohjaisia liukuvoiteita, kuten silikoniöljyä, ei tulisi käyttää Mister Size -kondomien kanssa, koska ne vahingoittavat lateksia.

Kaikkiin kondomeihin, olivatpa ne sitten ohuita tai paksuseinäisiä, sovelletaan samaa eurooppalaista standardia EN ISO 4074, jonka mukaan kondomiin on pystyttävä pumppaamaan 18 litraa ilmaa ilman, että se puhkeaa. Tämä tarkoittaa, että ohuet ja paksut kondomit täyttävät samat turvallisuusstandardit.

  1. Kondomit on aina säilytettävä viileässä ja kuivassa paikassa. Suora altistuminen kuumuudelle haurastuttaa kondomeja. On myös tärkeää, että sinetöintikalvo on vahingoittumaton ja että parasta ennen -päivämäärää ei ole ylitetty.
  2. Kun revit tiivistyskalvoa auki, älä käytä teräväreunaisia esineitä, kuten hampaita tai kynsiä, jotta kondomi ei vahingoitu.
  3. Tarkista, mihin suuntaan kondomi voidaan rullata. Jos se ei avaudu, se on asetettu penikseen väärin päin. Siemenneste on kuitenkin saattanut jo päästä kondomiin. Älä siis yksinkertaisesti käännä sitä, vaan käytä uutta kondomia!
  4. Pidä säiliöstä kiinni peukalolla ja etusormella niin, ettei siinä ole ilmatyynyä. Vedä esinahkaa hieman taaksepäin ja kierrä kondomi kokonaan jäykän peniksen päälle säiliöstä.
  5. Ja pieni vinkki: pidä aina kondomit valmiina lähellä, jotta voit aloittaa heti ilman etsimistä :-)

Kyllä! Mister Size -kondomit ovat vegaanisia. Mister Size -kondomit eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia tai eläimistä saatavia sivutuotteita, valmistus- ja tuotantoprosessissa ei ole käytetty eläinperäisiä ainesosia tai sivutuotteita eikä niitä ole testattu eläimillä.

Yleensä kondomeja tulisi säilyttää vain enintään 30 °C:n lämpötilassa pidemmän aikaa. Kondomeja ei myöskään pidä säilyttää pysyvästi suorassa auringonvalossa. Lyhytaikainen 3-4 päivän varastointi äärimmäisessä 40 °C:n kuumuudessa, esimerkiksi postikuljetuksen aikana, autossa tai pakkausasemalla, on kuitenkin mahdollista ilman ongelmia. Voit siis huoletta tilata kondomit netistä tai ottaa ne mukaan matkallesi myös kesällä. Lisätietoja löydät täältä.

Kondomit eivät suojaa ainoastaan ei-toivotuilta raskauksilta vaan myös aidsin ja tippurin kaltaisilta taudeilta. Kondomit ovat siis muutakin kuin pelkkä ehkäisyväline. Oikean kokoisen kondomin avulla kondomi tarjoaa myös parhaan mahdollisen turvallisuuden ja täydellisen tuntemuksen. Samalla kumppanisi ei tarvitse pelätä hormonien sivuvaikutuksia ehkäisypillereitä käyttäessään.

Ei, kondomin pituudella ei ole merkitystä, voit rullata sen niin pitkälle kuin haluat. Tärkeää on kondomin leveys, koska se määrittää, sopiiko kondomi hyvin. Kondomin leveyttä kutsutaan kondomin kooksi. Oikean kokoisella kondomilla varmistat parhaan mahdollisen turvallisuuden ja parhaan mahdollisen tunteen seksin aikana, koska mikään ei luista tai paina epämukavasti.

Tuotamme Mister Size -kondomimme Malesiassa kestävistä syistä, sillä tarvitsemamme luonnonkumi kasvaa siellä ja voimme näin välttää tarpeettomia materiaalin kuljetusreittejä. Kondomimme valmistaa Karex, joka on maailman suurin kondomivalmistaja. Tiimimme on käynyt paikan päällä useita kertoja ja tuntee tuotantopaikan sekä TOP-laadusta huolehtivat tuotanto- ja laatuosaston työntekijät. Yksityiskohtaisempaa tietoa Karexin sosiaalisesta ja ympäristöllisestä vastuullisuudesta löydät täältä kohdasta "Sosiaalinen vastuu".

Lisätietoja kondomeista

7 verschiedene Kondomgrößen von Mister Size an Wäscheleine
Seksitietämys kondomeista

Oikean kondomin koon määrittäminen 4 yksinkertaisella askeleella

Oikean kondomikoon käyttäminen on tärkeää hyvän suojan kannalta. Täältä löydät ohjeet oikean koon määrittämiseen 4 helpon vaiheen avulla.

Kondom Anwendung
Vinkkimme kondomeista

Kondomin käyttö

Mitä minun on muistettava kondomien käytössä? Tässä ovat tärkeimmät vinkit ennen kondomien käyttöä.

Mister Size Kondome in verschiedenen Größen
Seksitietämys kondomeista

Kondomit ja kondomikoot: Kaikkiin kysymyksiisi vastataan

Kaikki mitä voit kysyä kondomeista ja kondomien koosta, on vastattu tässä viestissä. Lue lisää klikkaamalla nyt.