Skip to main content

Kondomin käyttö - Mister Size -virallinen opas

Mitä minun on muistettava kondomien käytössä? Miten käytän kondomia oikein? Lue lisää kondomien käytöstä täältä.

Ennen kuin aloitat

Mister Size -yhtiön kondomit ovat periaatteessa helppokäyttöisiä ja hauskoja käyttää. Oikein käytettynä ne auttavat ehkäisemään raskautta ja sukupuolitautien tarttumista. Optimaalisen suojan saavuttamiseksi sinun on tiedettävä tai selvitettävä itsellesi sopiva kondomin koko. Löydät kaikki kondomin käyttöohjeet tämän artikkelin lopusta ja tietenkin virallisesti jokaisesta kondomipakkauksesta.

Kun olet löytänyt oikean kondomin, katso kondomipakkaus tarkkaan ja tarkista, onko siinä vaurioita. Jos kääre on selvästi vaurioitunut, sinun on heitettävä kondomi pois. Käytä oman ja kumppanisi turvallisuuden vuoksi vain ehjiä kondomeja.

Ennen kuin laitat kondomin päälle, sinulla pitäisi olla täysi erektio. Älä yritä laittaa kondomia peniksesi päälle, ennen kuin se on kova. Jos peniksesi on kova, voit laittaa kondomin päälle, mutta tämä on tehtävä aina ennen ensimmäistä kosketusta kumppanisi kanssa, koska joskus pieni määrä spermaa voi tulla ulos ennen orgasmia.

Vaiheittaiset ohjeet kondomin käyttöön

Kondomin laittaminen on hyvin helppoa. Olemme jo kuvailleet yksityiskohtaisesti, miten kondomi laitetaan kunnolla erillisessä blogiartikkelissa.

Suoraan ohjeisiin

Käytön jälkeen

Mahdollisimman pian orgasmin jälkeen, mutta joka tapauksessa ennen kuin menet veltoksi, sinun on vedettävä penis ja kondomi kokonaan ulos kumppanistasi. Varmuuden vuoksi on parasta pitää kondomista kiinni, kun vedät sen ulos, jotta kondomi ei lipsahda pois ja mahdollisesti vuoda spermaa.

Älä heitä käytettyä kondomia tai mitään muuta esinettä, joka ei ole WC-laite, vessanpönttöön käytön jälkeen. Muuten viemärit saattavat tukkeutua jossain vaiheessa, eikä kukaan halua sellaista vaivaa maailman parhaan asian jälkeen. Kondomit on aina hävitettävä tavallisen kotitalousjätteen mukana.

Tärkeimmät vinkit ennen kuin aloitat Mister Size -kondomien käytön.

 1. Jos lisävoiteluaine on tarpeen, käytä vesipohjaista voiteluainetta.
 2. Älä käytä öljypohjaisia liukuvoiteita, kuten vaseliinia, mineraaliöljyä ja vartalovoidetta, sillä ne voivat heikentää kondomia ja aiheuttaa tuotteen pettämisen myöhemmin. Tämä koskee myös joitakin paikallisesti käytettäviä lääkkeitä (paikallisesti käytettäviä lääkkeitä, kuten voiteita tai voiteita), joita käytetään penikseen tai emättimeen. Jos olet epävarma käyttämiesi lääkkeiden vaikutuksista yhdessä kondomien kanssa, kysy lääkäriltäsi tai apteekista.
 3. Älä käytä kondomia, jos kumimateriaali on tahmeaa tai haurasta tai jos yksittäinen kääre on selvästi vaurioitunut.
 4. Ota yhteys lääkäriin mahdollisimman pian tai vähintään 72 tunnin kuluessa, jos kondomi vuotaa tai puhkeaa käytön aikana.
 5. Kondomit ovat vain kertakäyttöisiä. Uudelleenkäytetyt kondomit voivat lisätä vaurioitumisen ja tartunnan riskiä.
 6. Kun lateksikondomia käytetään oikein aina, kun harrastat seksiä, se auttaa ehkäisemään raskautta ja vähentää HIV:n/aidsin ja muiden sukupuoliteitse tarttuvien tautien tarttumisriskiä.
 7. Mikään ehkäisymenetelmä ei suojaa 100-prosenttisesti raskaudelta tai HIV:n ja sukupuolitautien tarttumiselta. Jos epäilet, että sinä tai kumppanisi olette raskaana tai olette saaneet tartunnan, ota välittömästi yhteyttä lääkäriin.
 8. Tämä tuote sisältää luonnonlateksia, joka voi aiheuttaa allergisia reaktioita, kuten anafylaktisen sokin. Jos olet allerginen luonnollisille lateksituotteille, ota yhteys lääkäriin ennen käyttöä.
 9. Säilytä viileässä, kuivassa paikassa, jossa ei ole suoraa auringonvaloa.
 10. Pidä poissa lasten ulottuvilta. Paisuneiden tai rikkoutuneiden kondomien aiheuttama tukehtumisvaara.
 11. Kondomin käyttö suuseksin aikana lisää tukehtumisriskiä.
 12. Lisävoiteluaineen käyttö anaaliseksin aikana voi vähentää vaurioriskiä.
 13. Kondomi on maallikoille - aikuisille miehille tai naisille - tarkoitettu lääkinnällinen väline.
 14. Kaikista tuotteeseen liittyvistä vakavista vaaratilanteista on ilmoitettava valmistajalle ja sen jäsenvaltion toimivaltaiselle viranomaiselle, jossa käyttäjä ja/tai potilas asuu.
 15. Nämä kondomit ovat kansainvälisten standardien ISO 4074 / EN ISO 4074 mukaisia.

Onko jokin vielä epäselvää?

Onko sinulla kysyttävää Mister Size -kondomien käytöstä? Ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeemme kautta. Löydät vastauksia moniin kysymyksiin myös usein kysytyistä kysymyksistä.

Mister Size
Lisää artikkeleita

Kondomin laittaminen kunnolla - miten se tehdään ilman, että se on ärsyttävää?

Lue nyt

Ystävyys+, sekasuhde, avoin suhde & moniavioisuus - mitä nykyaikaiset parisuhdemallit oikein ovat?

Lue nyt

Ei ole väliä kuinka suuri tai pieni - rakastan penikseni

Lue nyt