Skip to main content

Kondomit ja liukuvoide - Miten löytää paras sinulle sopiva tuote

Kondomit ja liukuvoide ovat täydellinen yhdistelmä, sillä kondomin parempi liukuminen ja pienempi vastus lisäävät turvallisuutta.

Mutta myös ilman kondomia liukas apuväline parantaa seksielämääsi. Erityisesti emättimen kuivuuden, anaaliseksin ja seksilelujen, kuten vibraattoreiden tai masturbaattoreiden, kanssa voiteluöljy on todellinen siunaus ja auttaa sinua liukumaan nopeasti seitsemänteen taivaaseen.

Älä siis tuhlaa enempää aikaa, lue artikkeli ja ota selvää, mikä voiteluaine sopii sinulle parhaiten ja mitä sinun ei missään nimessä pitäisi käyttää voiteluainevaihtoehtona. Täällä opit myös, miten voiteluaineita käytetään oikein.

Miksi voiteluaine ja kondomit ovat loistavia tiimikumppaneita

Olet varmaan huomannut, että kondomit on yleensä päällystetty ohuella liukuvoidekerroksella.

Tähän on hyvä syy: kestävyydestään huolimatta kondomit muuttuvat herkemmiksi, jos kitkaa on liikaa, ja pahimmassa tapauksessa ne voivat jopa repeytyä, kun asiat eivät ole niin märkiä.

Mutta älä huoli, yleensä niin ei käy, koska seksi on yksinkertaisesti erittäin epämiellyttävää, jos emätin, peräaukko tai lelu on liian kuiva.

Huomaat sen nopeasti, ellei sinulla ole jo käsilläsi liukuvoitelupulloa.

Mikä on paras liukuvoide kondomin kanssa?

Yhdessä kondomien kanssa vesipohjaiset tai silikonipohjaiset liukuvoiteet soveltuvat erityisen hyvin parempaan voiteluun. Ennen ostamista on kuitenkin syytä vastata muutamaan kysymykseen:

  • Onko liukuvoide hyväksytty käytettäväksi kondomien kanssa? (merkinnällä "kondomille sopiva" tai "kondomeille sopiva").
  • Tarvitsetko erityistä liukuvoidetta esimerkiksi anaaliseksiin?
  • Aiotko käyttää liukuvoidetta hierontageelinä?
  • Haluatko käyttää liukuvoidetta yhdessä seksilelujen kanssa?
  • Mitkä ovat sinun ja kumppanisi henkilökohtaiset mieltymykset?

Riippuen vastauksistasi näihin kysymyksiin, tietyt voiteluaineet sopivat sinulle paremmin, koska jokaisella voiteluaineella on joitakin etuja ja haittoja.

Voit nyt selvittää, mitä nämä ovat, ja sen jälkeen voit valita itsellesi sopivan voiteluaineen.

Mitä voiteluaineita on olemassa? Mitkä ovat edut ja haitat?

Verkosta tai kaupoista voi ostaa paljon voiteluaineita ja liukuvoiteita. Olemme koonneet tähän lyhyen katsauksen tärkeimmistä eduista ja haitoista.

Vesipohjainen liukuvoide - täydellinen kondomien kanssa

Vesipohjaiset liukuvoiteet, kuten Mister Size's organic lubricant, tarjoavat monia etuja, sillä laadukkaat liukuvoiteet ovat yleensä hyviä allergikoille, niissä on hyvin vähän ainesosia ja ne ovat ihanteellisia myös emättimen kuivuuteen aloe veran kaltaisten ravitsevien aineiden ansiosta.

Ne ovat myös loistavia, jos haluat käyttää niitä yhdessä seksilelujen kanssa.

Toinen suuri etu on se, että ne imeytyvät ihoon ajan myötä, tuntuvat hyvältä iholla ja peseytyvät erittäin helposti pois pienellä vedellä.

Näin ollen ne puhdistuvat nopeasti eivätkä yleensä jätä rumia tahroja tekstiileihin, jos jokin menee pieleen.

Tämä etu tuo meidät haittoihin:

Koska vesipohjaiset liukuvoiteet imeytyvät ihoon, ne ovat joskus vähemmän tuottavia, ja voit joutua käyttämään liukuvoidetta silloin tällöin uudelleen.

Tämäntyyppinen voiteluaine ei myöskään sovellu hierontaan.

Silikonipohjaiset liukuvoiteet - ihanteellinen myös kondomeille.

Silikonipohjaiset voiteluaineet on valmistettu pääasiassa silikonista, jonka etuna on, että ne eivät juurikaan imeydy ihoon. Tämä tarkoittaa, että voit nauttia geelistä paljon iloa, varsinkin jos harrastat pitkää seksiä.

Lisäksi voiteluaineet soveltuvat hyvin myös pidempiin hierontoihin, ja iho sietää niitä yleensä hyvin.

Silikonipohjaiset voiteluaineet tuntuvat iholla enemmän hierontaöljyiltä. Ne eivät ole aivan yhtä liukkaita kuin vesipohjaiset tuotteet.

Sinun on oltava varovainen vain, jos haluat sisällyttää seksileluja rakasteluun, sillä silikonivoiteluaine ei ole yhteensopiva silikonista valmistettujen lelujen kanssa ja voi vahingoittaa leluja.

Toinen haittapuoli on se, että se ei peseydy yhtä helposti kuin vesipohjaiset voiteluaineet ja voi värjätä tekstiilejä.

Luonnolliset liukuvoiteet kondomien kanssa

Luonnolliset liukuvoiteet, kuten aloe vera-geeli tai Nuru-geeli, voivat myös olla erinomaisia vaihtoehtoja silikonipohjaisille tai vesipohjaisille liukuvoiteille.

Voiteluaineet hoitavat ihoa yleensä runsaasti, niissä on vain muutama ainesosa ja ne voivat olla myös hyvin tuottavia. Lisäksi niiden etuna on, että ne imeytyvät kokonaan ihoon eivätkä jätä tahroja tekstiileihin.

On kuitenkin tärkeää varmistaa, että ne eivät sisällä säilöntäaineita tai hajusteita ja että ne ovat todella 100-prosenttisesti luonnollisia geelejä.

Muuten tunne iholla ei sovi kaikille, ja se on testattava. Mahdolliset jäämät voidaan joko jättää iholle tai pestä helposti pois.

Anaaliseksin liukuvoide on pakko olla mukana

Anaali ilman voiteluainetta on kuin kelkkailu ilman lunta, periaatteessa ei ole hyvä idea. Sen lisäksi, että se tuntuu pahalta ja voi olla kivuliasta, se voi myös aiheuttaa vammoja ja peräaukon halkeamia.

Siksi on erittäin tärkeää valita oikea liukuvoide anaaliseksiin. On olemassa monia vesi- tai silikonipohjaisia liukuvoiteita, jotka on valmistettu erityisesti anaaliseksiä varten.

Nämä voiteluaineet ovat paksumpia, imeytyvät hitaammin ihoon ja varmistavat, että kaikki on aina liukasta ja liukuu mukavasti.

Muuten: Suosittelemme aina käyttämään oikean kokoista kondomia anaaliseksiin, jotta vältät virtsateiden, eturauhasen ja niin edelleen infektiot. Infektiot voivat johtua suolistossa olevista bakteereista.

Muut edut ja haitat ovat muuten samat kuin mitä olemme jo kirjoittaneet geeleistä.

Öljypohjaiset voiteluaineet eivät sovellu kondomeihin.

Öljypohjaiset voiteluaineet eivät yleensä sovellu käytettäväksi kondomien kanssa. Öljypohjaiset voiteluaineet tekevät kondomien lateksista huokoisen, mikä aiheuttaa kondomien nopeamman puhkeamisen.

Sen vuoksi ne on aina pidettävä mahdollisimman kaukana kumeista.

Vaihtoehdot voiteluaineelle, ovatko ne sopivia?

Klassisten liukugeelien lisäksi on myös vaihtoehtoja, joita monet pitävät liukugeelin korvikkeina. Seuraavassa käsitellään joitakin tärkeimpiä niistä.

Hierontaöljyt tai vauvaöljy voiteluaineen korvikkeena.

Hierontaöljyt tai vauvaöljy eivät sovellu liukuvoiteiksi, eivät kuiville emättimille eikä niitä missään nimessä saa käyttää yhdessä kondomien kanssa.

Nämä öljyt häiritsevät emättimen kasvistoa ja tekevät lateksikondomeista huokoisia, joten niitä ei pidä käyttää kummallakaan tavalla.

Ainoa poikkeus on, jos hierontageeli on nimenomaisesti merkitty kondomien kanssa käytettäväksi liukuvoiteeksi.

Ruokaöljyt (kookosöljy, oliiviöljy jne.) voiteluaineiden vaihtoehtona.

Ruokaöljyjen kanssa meillä on samat ongelmat kuin hierontaöljyjen tai vauvanöljyn kanssa voitelugeelin vaihtoehtona.

Ne liuottavat kondomeja ja horjuttavat emättimen kasvistoa.

Lisäksi öljyjäämät tarjoavat kasvualustan bakteereille ja sienille, jotka voivat aiheuttaa lisää terveysongelmia.

Maitorasva tai vaseliini voiteluaineen korvikkeena.

Tässäkin asiassa joudumme tuottamaan sinulle pettymyksen: vaseliini ja lypsorasva eivät kuulu sukupuolielinten alueelle.

Parafiini (maaöljy) tekee lateksikondomeista huokoisia ja halkeilevia, mikä vähentää huomattavasti suojaa.

Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että käyttöön otettu vaseliini lisää bakteerivaginoosin riskiä.

Kaikki muu, mikä sisältää rasvaa tai öljyä

Vartalovoide, käsivoide, voi ja kaikki muu rasvaa tai öljyä sisältävä on aina pidettävä kaukana kondomeista.

Etenkin pois emättimestä ja peräaukon alueelta, ellei sitä ole erityisesti tehty tätä tarkoitusta varten.

Kuinka käyttää liukuvoidetta oikein kondomin kanssa tai ilman kondomia?

Voiteluaineen käyttö on uskomattoman yksinkertaista, ja se tehdään samalla tavalla kondomien kanssa tai ilman:

Laitat sitä käteen, penikseen, emättimeen, peräaukkoon tai seksileluun. Levitä sitä sitten alueesta riippuen ulko- ja sisäpuolelle, ja olet valmis.

Voit käyttää sitä myös esileikin aikana lisätäksesi tuntemuksia ja lisätäksesi hieman ylimääräistä stimulaatiota, kun tutkit kumppanisi kehoa. Myös kihelmöivä hieronta voi saada sinut liikkeelle.

Sisäpiirin vinkki: tippa liukuvoidetta kondomiin.

Jos haluat tehdä tunteesta vieläkin paremman miehelle, laita kondomiin pieni pisara liukuvoidetta. Vain vähän, jotta kondomi pysyy tiiviinä. Se on sen arvoista.

Johtopäätös - kondomit ja liukuvoide

Voiteluaine on loistava väline, eikä sen pitäisi puuttua yhdestäkään kotitaloudesta, varsinkin kun vaihtoehdot, kuten vauvaöljy, ruokaöljyt tai vaseliini, eivät sovellu siihen.

Lisäksi vibraattorit, dildot, masturbaattorit tai anaaliseksi ilman liukuvoidetta eivät ole vain vähemmän hauskoja, vaan ne voivat myös aiheuttaa vammoja.

Vesipohjaiset liukuvoiteet sopivat täydellisesti kondomien kanssa tai ilman kondomeja, ja ne voivat auttaa sinua ja kumppaniasi saamaan sinut ja kumppanisi todella kuumiksi ja kiihkeiksi.

Sama pätee silikonipohjaisiin voiteluaineisiin, mutta seksilelujen kanssa on oltava varovainen.

Älä siis tuhlaa enempää aikaa ja hanki voiteluainetta nopeasti. Voit saada voiteluaineita apteekeista ja supermarketeista, mutta myös monista verkkokaupoista.

Muuten, me Mister Size -yrityksessä tarjoamme myös orgaanista liukuvoidetta, joka sopii täydellisesti käytettäväksi kondomien kanssa:

Mister Size Bio Gleitgel

MISTER SIZE Orgaaninen voitelugeeli

Tutustu nyt - Mister Size -yrityksen vesipohjainen orgaaninen liukuvoidegeeli sopii kondomiin täydellisesti, aivan kuten kondomi sopii sinulle.

Mister Size
Lisää artikkeleita

Kondomin laittaminen kunnolla - miten se tehdään ilman, että se on ärsyttävää?

Lue nyt

Ystävyys+, sekasuhde, avoin suhde & moniavioisuus - mitä nykyaikaiset parisuhdemallit oikein ovat?

Lue nyt

Ei ole väliä kuinka suuri tai pieni - rakastan penikseni

Lue nyt