Skip to main content

Kansainvälinen naistenpäivä: Onko kumppanillasi oikean kokoinen kondomi?

Kansainvälistä naistenpäivää vietetään maailmanlaajuisesti keskiviikkona 8. maaliskuuta naisten sosiaalisten, taloudellisten, kulttuuristen ja poliittisten saavutusten juhlistamiseksi. Olemme juhlapäivän kunniaksi pohtineet, miten sinä naisena voit ottaa seksuaaliterveyden takaisin hallintaasi, kun kyse on seksistä ja ehkäisystä. Yksi näistä keinoista on varmistaa, että kumppanisi käyttää oikean kokoista kondomia turvallisemman seksin takaamiseksi.

Emme ostaisi uusia kenkiä kokeilematta niitä, mutta monet ihmiset vain arvaavat kondomikokoa ja käyttävät usein väärää kokoa, joka on joko liian suuri tai tuntuu liian tiukalta, mikä voi johtaa sukupuoliteitse tarttuvien infektioiden, HIV:n tai raskauden riskiin.

Miksi on tärkeää, että naisilla on oikea kondomikoko myös miehille?

Oletko koskaan kävellyt supermarketin tai apteekin käytävällä kondomien kanssa tai ostanut kondomeja verkosta ja valinnut vain ensimmäisen näkemäsi? Kyselemättä itseltäsi oikeasti, sopiiko se kumppanillesi? - Sitten et ole yksin.

Mutta jos otat riskin kondomeja käyttäessäsi, vaarannat myös seksuaaliterveytesi. Kondomi toimii fyysisenä esteenä peniksen ja emättimen välissä estäen seksuaalisen nesteen siirtymisen. Jos kumppanisi ei siis käytä oikeankokoista kondomia, se voi tarkoittaa, että kumppanisi kondomi on joko liian suuri ja voi lipsahtaa pois tai että liian tiukka kondomi voi rikkoutua, jolloin olet vaarassa saada sukupuoliteitse tarttuvia tauteja ja HIV:n lisäksi myös raskauden. Jos kumppanillasi ei ole oikean kokoista kondomia, se voi tuntua epämukavalta ja vähentää herkkyyttä, jolloin hän ei tunne oloaan mukavaksi yhdynnän aikana, mikä puolestaan voi vaikuttaa rakkauselämäänne.

Varmista siis tämän vuoden kansainvälisen naistenpäivän lisäksi, että kumppanisi käyttää oikeankokoista kondomia, jotta seksi on paitsi hauskempaa myös turvallisempaa.

Pitäisikö kondomien olla vaikeita laittaa?

Ei. Kondomien ei pitäisi koskaan olla vaikeita laittaa. Jos kondomi on vaikea laittaa tai tuntuu liian tiukalta, käytät väärän kokoista kondomia, mikä lisää kondomin rikkoutumisen tai liukumisen riskiä seksin aikana. Kondomien pitäisi tuntua mukavilta mutta turvallisilta - jos kondomi tuntuu sinusta tai kumppanistasi liian tiukalta, voitte joutua kasvattamaan kokoa. Turvaseksin harjoittamiseksi on tärkeää käyttää oikean kokoista kondomia.

Mistä tiedän, minkä kokoinen kondomi minun pitäisi ostaa?

Paras tapa selvittää, käytätkö oikeaa kondomikokoa, on mitata pystyssä olevan peniksesi leveys. Peniksen pituudella ei yleensä ole merkitystä, sillä kondomi voidaan joustavasti rullata pituudeltaan niin, että se peittää koko peniksen. Leveys vaikuttaa siihen, miten hyvin kondomi pitää, jotta sinä ja kumppanisi voitte harrastaa turvaseksiä.

Käytä nyt kansainvälisenä naistenpäivänä jotakin näistä eri tavoista mitata kumppanisi penis:

  1. Määritä kondomin koko helposti mittaussovelluksemme avulla.
  2. Tulosta kätevä PDF-mittanauhamme - tulosta se vain ja mittaa kumppanisi penis suoraan.
  3. Tilaa käytännöllinen Condom Sizer suoraan kotiisi.
  4. Tai voit tehdä sen vanhanaikaisella tavalla ja käyttää viivoitinta tai mittanauhaa. Leveyden mittaamiseksi kiedo mittanauha kumppanisi pystyssä olevan peniksen ympärille, jolloin saat peniksen ympärysmitan millimetreinä. Voit sitten muuntaa tämän kondomin koon käyttämällä kokotaulukkoa. Mittaa yksinkertaisesti halkaisija viivoittimella ja katso sitten vastaavaa kohtaa taulukosta.

Kuten uuden kenkäparin kanssa, kannattaa kokeilla useita kondomeja täydellisen istuvuuden löytämiseksi. Esimerkiksi testipakkauksiemme avulla voit aloittaa tilaamalla vain yhden kolmen kappaleen pakkauksen ja selvittää, mikä kondomi tuntuu mukavimmalta.

Miten puhua kumppanillesi turvaseksistä

Tiedämme, että joskus voi tuntua vaikealta puhua kumppanin kanssa turvaseksistä, mutta se on tärkeä keskustelu, jotta voit varmistaa, että sinä ja kumppanisi olette suojassa sukupuoliteitse tarttuvilta tartunnoilta, hiviltä ja raskausriskiltä. Seuraavassa on kolme tapaa, joilla voit puhua kumppanisi kanssa turvallisesta seksistä kansainvälisenä naistenpäivänä:

  1. Varmista, että keskustelet oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa - ilman häiriötekijöitä tai keskeytyksiä.
  2. Olkaa rehellisiä toisillenne - puhukaa avoimesti kumppaninne kanssa peloistanne, seksuaalisesta historiastanne tai riskeistä, joita olette ottaneet aiemmin. Tämä ei ainoastaan lisää emotionaalista yhteyttä ja läheisyyttä, vaan saa teidät molemmat tuntemaan olonne rennommaksi seksin aikana.
  3. Keskustelkaa erilaisista ehkäisymenetelmistä. Voit kokeilla monia eri menetelmiä - mutta kondomilla saat kaksinkertaisen suojan, mikä tarkoittaa, että olet suojassa sekä sukupuoliteitse tarttuvilta infektioilta että raskaudelta.

Mister Size
Lisää artikkeleita

Hyvän seksin ei tarvitse olla täydellistä

Lue nyt

Pilleri - todella yhtäläiset oikeudet seksin aikana?

Lue nyt

Kondomit ja liukuvoide: näin seksi sujuu kuin kello kädessä

Lue nyt