Skip to main content

Kondomit parisuhteessa - himotappaja vai välttämätön tarvike?

Ehkä tiedät, millaista se on: kiireisen päivän jälkeen saavutat vihdoin pisteen, jossa voit jättää arjen hetkeksi taaksesi. Lähestytte toisianne - ehkä olette jopa tehneet siitä hieman romanttista kynttilänvalolla ja musiikilla. (Tai mitä tahansa, mikä saa sinut tunnelmaan.) Kaikki tuntuu hyvältä, ja se on koristeltu tuolla ennakoivalla kihelmöinnillä. Ja ilkikurisen katseen kanssa voisit nyt siirtyä täysin illan kuumimpaan osaan ... jos ei olisi tuota ärsyttävää keskeytystä laittaa kondomi päälle ....

Kondomeja pidetään yleisesti himotappajina. Myös ja erityisesti parisuhteissa, joissa huoli tartunnasta on jossain vaiheessa ohi ja vain ehkäisyllä on merkitystä. Joten miksi et vain tekisi niistä miellyttävämpää seksiä ilman niitä? Se on yksinkertaista: koska kondomeille on usein hyviä syitä, jotka sinun pitäisi ehdottomasti pitää mielessäsi. Ja seksi kondomien kanssa voi olla aivan yhtä hienoa, jos teet sen oikein. Voit lukea lisää täältä vain muutaman minuutin ajan:

Milloin kondomista on hyötyä parisuhteessa?

Tietenkin se on yleensä helpompaa ja mukavampaa ilman kondomia, jos ei ole syytä käyttää kondomia. Monissa tilanteissa kondomit ovat kuitenkin järkeviä ja paras vaihtoehto. Esimerkiksi seuraavissa neljässä tapauksessa:

Jos haluat välttää hormonaalisia ehkäisyvälineitä.

Jos hän käyttää pillereitä tai muita hormonaalisia ehkäisyvälineitä, et tietenkään tarvitse kondomeja - ellet halua pelata varman päälle. On kuitenkin hyviä syitä välttää hormoneja kokonaan. Monilla naisilla pillereillä on ennemmin tai myöhemmin voimakkaita sivuvaikutuksia, ja myös seksihalut voivat vähentyä huomattavasti. Tällaisissa tapauksissa kondomit ovat täydellinen tapa nauttia yhdessä vietetyistä hetkistä uudelleen. Ne ovat myös paras tapa ottaa vastuu ehkäisystä tiiminä. (Muuten, tämä toimii myös yhdessä kansallisen jalkapallopolitiikan kanssa). Sitten voit jättää kondomit syrjään ainakin joksikin aikaa).

Suojaus tauteja vastaan

Jos haluat olla turvassa tautien suhteen, kondomit tarjoavat ylivoimaisesti parhaan suojan. Tämä koskee monia sukupuolitauteja, mutta myös virtsarakon tai eturauhasen tulehduksia, jotta ette tartuta toisianne.

Anaaliseksin aikana

Jos harrastat anaaliseksiä, älä unohda käyttää kondomia. Muussa tapauksessa miehelle voi olla varsin epämiellyttävää, jos bakteerit pääsevät virtsaputkeen ja aiheuttavat virtsarakon ja/tai eturauhasen tulehduksen. Tuskin on siis parempaa syytä käyttää kondomia parisuhteessa.

Jos et halua "pelleillä".

Kondomeilla on valtava etu, joka usein unohdetaan: Ne tekevät seksistä paljon "puhtaampaa". Jos siis haluat säästää uuden sohvan tai auton istuimet, paras tapa on käyttää kondomia. Tämä pätee tietysti myös, jos sinulle tulee yhtäkkiä halu harrastaa seksiä ulkona, kun olet liikkeellä.

Tuntui kuin minulla ei olisi ollut kondomia päällä.

Tilaa maistiaispakkaus

Miksi sinun ei pitäisi yhtäkkiä lopettaa kondomien käyttöä parisuhteessasi?

Parisuhteissa käy usein niin, että jätämme kondomit pois jossain vaiheessa. Loppujen lopuksi tunnemme toisemme nyt paljon paremmin, ja huoli taudeista jne. on nopeasti poissa päiväjärjestyksestä. Mutta ole varovainen: se, että luotatte toisiinne, ei automaattisesti tarkoita, että olette turvassa. Siksi on parasta tehdä yhdessä testi (esim. HIV) varmuuden vuoksi. Silloin teillä molemmilla on parempi tunne ja voitte vielä päättää, haluatteko käyttää kondomia muista syistä vai ette.

Ovatko kondomit todella himotappajia?

Ovatko kondomit todella himotappajia? Jokainen, jolla on koskaan ollut huonoja kokemuksia kondomeista, sanoo tietenkin heti: Kyllä, ehdottomasti! Mutta hetkinen: useimmissa tapauksissa kondomi itsessään ei ole himon tappaja, vaan siitä tehdään vain mörkö, vaikka syyt ovatkin muualla. Kolme suurinta himotappajaa ovat itse asiassa:

1. kondomi ei sovi. Jos kondomi on liian pieni tai liian suuri, sen nopea pukeminen tuntuu siltä kuin yrittäisit saada langan neulansilmästä läpi lapaset kädessäsi. Ei ihme, että kuumat tunteet ovat nopeasti ohi. Varmista siis, että hankit oikean kokoisia kondomeja. Parhaiten tämä onnistuu mittaamalla etukäteen ja/tai tilaamalla oikea koepakkaus.

2. väärä tekniikka kondomin laittamisessa Ollaanpa rehellisiä: kuka meistä todella oppi seksuaalikasvatuksen tunneilla, miten kondomi laitetaan täydellisellä tekniikalla? Se on yksi niistä asioista, joita meille ei vain koskaan opeteta kunnolla. Siksi on täysin normaalia, että henkilökohtainen tekniikka on hieman puutteellista ja että pahamaineisesta "kondomihetkestä" tulee ärsyttävä keskeytys. Mutta ei hätää: blogistamme löydät yksityiskohtaiset ohjeet ja hienoja vinkkejä. Oikean koon ollessa oikea, se on todella helppoa ja onnistuu muutamassa sekunnissa.

3. Pääsi on tallentanut kondomin himotappajaksi. Mielellämme on suuri merkitys seksissä, ja negatiiviset ajatukset voivat pilata parhaat hetket. Siksi on tärkeää, että päätät itse, onko jokin asia hyvä vai huono. Sen sijaan, että pitäisit kondomia nautinnon tappajana, ajattele sitä välineenä, joka antaa sinulle turvallisen tunteen. Ja sen myötä mahdollisuus antaa itsesi täysin irti seksin aikana. Tällä tavoin sen pukemisesta tulee jotain kaunista, joka pikemminkin lisää nautintoa.

Kun olet poistanut nämä kolme himotappajaa, kondomista tulee nopeasti luonnollinen kumppani seksielämässäsi. Jonkin ajan kuluttua tuskin huomaat sitä - koska oikea kondomi istuu täydellisesti ja on tuskin havaittavissa, ellet keskity siihen. Pian pieni keskeytys ei tunnu enää keskeytykseltä. Tuntuu kuin olisi hetki, jolloin se on menossa vielä kiihkeämmäksi ;-)

Nauti seksistä kaikin puolin - myös ja erityisesti kondomin kanssa.

Kuten huomaat, kondomit eivät ole niitä nautinnon tappajia, joita niistä usein tehdään. Päinvastoin, ne tekevät seksistä entistä parempaa ja helpompaa, jos niitä käytetään oikein. Päätä siis, haluatko käyttää kondomia suhteessasi ja mistä syistä. Ja sitten anna palaa! Voit mennä askeleen pidemmälle tekemällä kondomin laittamisesta yhteisen rituaalin. Juhlikaa hetkeä ja käyttäkää sitä toistenne kiihottamiseen. Esimerkiksi laittamalla kondomin päälle viettelevällä tavalla - ehkä jopa suullaan. Tulet näkemään: Positiivisella asenteella seksi kondomin kanssa on tulevaisuudessa paljon miellyttävämpää!

 

Mister Size
Lisää artikkeleita

Hyvän seksin ei tarvitse olla täydellistä

Lue nyt

Pilleri - todella yhtäläiset oikeudet seksin aikana?

Lue nyt

Kondomit ja liukuvoide: näin seksi sujuu kuin kello kädessä

Lue nyt