Skip to main content

Kuinka paljon seksiä on oikeastaan normaalia?

Päivittäisestä nussimisesta seksin harrastamiseen vain kerran kuukaudessa - meillä on vastaus!

Seksin yleisyys vähenee iän myötä

Indianan yliopiston Kinsey-instituutin tutkijat ovat tutkineet, kuinka usein eri ikäryhmiin kuuluvat ihmiset harrastavat seksiä. Kinsey-instituutti on käsitellyt seksuaalisuuteen ja kumppanuuteen liittyviä aiheita jo vuosia. Laajassa tutkimuksessa he määrittivät konkreettisia lukuja yhdyntöjen keskimääräisestä tiheydestä. On huomattava, että tutkimukseen osallistujien välillä ei tehty eroa sen suhteen, olivatko he sitoutuneessa parisuhteessa vai sinkkuja.

Tutkimus tuotti seuraavat tulokset:

  • 18-29-vuotiaat: Tämän ikäiset harrastavat seksiä keskimäärin 2,15 kertaa viikossa eli yhteensä noin 112 kertaa vuodessa.
  • 30-39 vuotta: Ihmiset harrastavat seksiä noin 1,65 kertaa viikossa eli yhteensä noin 86 kertaa vuodessa.
  • 40 ikävuodesta alkaen: 40-vuotiaana ihmiset harrastavat seksiä noin 69 kertaa vuodessa eli keskimäärin noin 1,33 kertaa viikossa.

Maailman kaunein toissijainen asia - seksi kovina lukuina

Jossain vaiheessa elämäänsä monet ihmiset tulevat pisteeseen, jossa he tarkastelevat omaa seksuaalista käyttäytymistään lähemmin. Oletko koskaan kysynyt itseltäsi, harrastatko liikaa vai liian vähän seksiä? Lähtökohta on monilla ihmisillä hyvin erilainen. Sinkku, joka harrastaa seksiä lähes päivittäin, saattaa miettiä, onko hän edes riippuvainen seksistä, kun taas useita vuosia naimisissa ollut pariskunta, jolla on lapsia, saattaa miettiä, onko se liian vähän, jos he harrastavat seksiä vain kerran kuukaudessa. Oman tilanteesi arvioimiseksi on siis erittäin hyödyllistä käyttää yleistä keskiarvoa - olet jo lukenut ensimmäiset luvut useimpien ikäryhmien osalta edellä.

Edellä esitetyt tulokset osoittavat melko selvästi, että seksuaalinen aktiivisuus vähenee iän myötä. On siis todellakin normaalia, että seksuaalinen aktiivisuutesi vähenee, kun olet hieman vanhempi ja saat mahdollisesti myös lapsia. Mutta jos ajattelet: "Olen jo 41-vuotias ja makaan tyttöystäväni kanssa lähes joka päivä! - Onko minussa jotain vikaa?" Ei paniikkia! On toinenkin tapa määrittää, kuinka paljon seksiä harrastat keskimäärin viikossa.

Mitä pidempi suhde, sitä vähemmän seksiä

Jos ikä jätetään hetkeksi sivuun, käy ilmi, että myös suhteen pituus vaikuttaa ratkaisevasti siihen, kuinka usein seksiä keskimäärin harrastetaan. Esimerkiksi vastarakastunut pariskunta on hyvin erilainen kuin useita vuosia naimisissa ollut.

Vaiheita on kolme:

  • Voimakkaasti rakastunut: Tässä vaiheessa, joka kestää noin 18-24 kuukautta, on melko tavallista harrastaa seksiä päivittäin. Molemmat tuntevat hillittömät tunteet ja pystyvät tuskin pitämään näppejään erossa toisistaan. Pariskunnissa, jotka ovat olleet yhdessä vain lyhyen aikaa, molemminpuolinen halu on yleensä vielä hyvin voimakas. Jos tilanne on kuitenkin erilainen, sinun ei tarvitse olla vielä huolissasi: Seksin tiheys suhteen alussa ei kerro mitään suhteen myöhemmästä kulusta, sillä aina on riittävästi muita tekijöitä, jotka voivat johtaa siihen, että seksiä halutaan enemmän tai vähemmän!
  • Vakiintuneet suhteet: Tässä vaiheessa on tärkeintä, että molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä tilanteeseen. Vaikka seksin tiheys vähenisi ajan myötä keskimäärin kerran tai kahdesti viikossa, sinun ei tarvitse olla huolissasi. Tämä ei kerro mitään suhteenne laadusta. Jos tunnette olonne tasapainoiseksi ja seksuaalisesti tyydytetyksi pariskuntana, kaikki on hyvin. Jos toiveenne kuitenkin eroavat toisistaan tai olette tyytymättömiä, teidän on puhuttava toisillenne. On aina parasta löytää yhdessä uusia tapoja sytyttää vanha palo uudelleen! Jos esimerkiksi kondomit tuntuvat miehistä epämukavilta, se voi johtua myös väärän kokoisesta kondomista, ja se on helposti korjattavissa. Joskus riittää, että käytät seksin aikana jännittävää liukuvoidetta.
  • Avioparit, joilla on lapsia: Jos olet ollut pitkään naimisissa ja sinulla on jo lapsia, tämä vaikuttaa myös seksin tiheyteen. 30 prosenttia pariskunnista harrastaa seksiä keskimäärin vain kerran tai kahdesti viikossa. 45 prosenttia sanoo jopa harrastavansa seksiä vain noin kerran viikossa.

Voiko seksiä olla liikaa?

Niin kauan kuin olo on hyvä, seksiä ei ole "liikaa". Mutta heti kun näin ei enää ole, kyseessä voi olla seksiriippuvuus. Hallitsematonta seksihalua - niin sanottua hyperseksuaalisuutta - on pidetty sairautena jo joitakin vuosia, ja se voi olla niille, joita se koskee, ehdoton kidutus. He eivät voi enää todella nauttia seksistä, eivätkä siten useinkaan enää kykene normaaliin rakkaussuhteeseen. Heidän koko elämänsä määräytyy vain sen mukaan, että he haluavat maata jonkun kanssa. Kumppani nähdään usein keinona tyydyttää riippuvuus. Tällaisessa tapauksessa on joka tapauksessa haettava ammattiapua!

Tilastot ja niiden merkitys

Aina kun puhumme tilastoista, haluamme antaa teille pienen vihjeen: Loppujen lopuksi numerot ovat vain numeroita. On monia ihmisiä, jotka tavalla tai toisella poikkeavat merkittävästi keskimääräisistä arvoista ja ovat täysin tyytyväisiä niihin. Ei ole tärkeää olla keskiverto tai normaali, vaan se, että sinulla on hyvä olo.

Mister Size
Lisää artikkeleita

Kondomin laittaminen kunnolla - miten se tehdään ilman, että se on ärsyttävää?

Lue nyt

Ystävyys+, sekasuhde, avoin suhde & moniavioisuus - mitä nykyaikaiset parisuhdemallit oikein ovat?

Lue nyt

Ei ole väliä kuinka suuri tai pieni - rakastan penikseni

Lue nyt