Skip to main content

Onko olemassa lämpötiloja, jotka ovat vaarallisia kondomeille?

Miten kondomit sietävät kuumuutta ja kylmyyttä? Mitä tapahtuu, jos kondomeja on säilytetty liian kuumana kesällä tai liian kylmänä talvella? Lue kaikki yksityiskohdat kondomien oikeista lämpötiloista tästä artikkelista.

Kondomit kesällä

Periaatteessa kondomeja tulisi säilyttää vain enintään 30 °C:n lämpötilassa pidemmän aikaa. Tämä voi tietysti olla joskus haasteellista kesällä. Kondomeja ei myöskään pidä säilyttää suorassa auringonvalossa pitkiä aikoja. Lyhytaikainen 3-4 päivän varastointi äärimmäisessä 40 °C:n kuumuudessa, esimerkiksi postikuljetuksen aikana, autossa tai pakkausasemalla, on kuitenkin mahdollista ilman ongelmia. Voit siis huoletta tilata kondomit netistä tai ottaa ne mukaan matkallesi myös kesällä. Jos on pitkäaikainen helleaalto ja asuntosi on esimerkiksi katon alla ja siitä tulee enemmänkin hautomo, voit säilyttää kondomeja myös jääkaapissa, sillä se ei vahingoita niitä.

Jos kondomeja säilytetään liian pitkään paahtavassa auringossa tai kuumuudessa, lateksi haurastuu ajan myötä ja voi repeytyä nopeammin. Jos olet jättänyt kondomisi auton hansikaslokeroon pitkäksi aikaa kesällä, niitä ei kannata käyttää enää. Lompakko tai käsilaukku ei myöskään ole hyvä paikka kondomien säilytykseen, sillä ne lämpenevät usein kesällä.

Muuten: ehkäisypillerillä on myös lämpötilaongelma kesällä. Sitäkään ei pidä säilyttää yli 30 celsiusasteen lämpötilassa, muuten pillerin vaikutus ehkäisyvälineenä voi hävitä.

Kondomit talvella

Kestävätkö kondomit pakkasta? Kyllä he voivat. Matalat lämpötilat ja jopa pakkanen eivät vahingoita kondomeja millään tavalla. Kondomien säilyvyyteen ei vaikuta negatiivisesti eikä positiivisesti. Viimeinen käyttöpäivä pysyy voimassa pakkauksessa ilmoitetun mukaisesti, vaikka kondomisi olisivat jäätyneet talvella useiksi päiviksi esimerkiksi siksi, että tilasit ne verkosta.

Johtopäätökset - miten kondomeja tulisi säilyttää?

Säilytä kondomit viileässä, kuivassa ja valolta suojassa; kondomikääreet suojaavat hyvin valolta. Alle 30 asteen normaalilämpötiloissa sinulla ei ole mitään syytä huoleen. Jos helleaalto on ilmoitettu ja asuntosi on liian lämmin pidemmän aikaa, voit käyttää jääkaappia. Lyhyet korkeamman lämpötilan jaksot kuljetuksen aikana eivät kuitenkaan vahingoita kondomia.

Lisää kysymyksiä Mister Size -kondomeista löydät usein kysytyistä kysymyksistä:

Mister Size
Lisää artikkeleita

Hyvän seksin ei tarvitse olla täydellistä

Lue nyt

Pilleri - todella oikea tapa saavuttaa tasa-arvo seksissä?

Lue nyt

Kondomit ja liukuvoide - jotta seksi sujuu kuin rasvattu.

Lue nyt