Skip to main content

Kondomien säilyvyys - kaikki tärkeät tiedot

Kondomit ovat maailman yleisimmin käytetty ehkäisyväline, ja niitä käyttävät sekä miehet että naiset. Ne ovat suhteellisen edullisia ja helppoja hankkia. Kondomit on kuitenkin tarkoitettu vain kertakäyttöön, ja niiden säilyvyysaika on rajallinen niiden materiaalin vuoksi. Monet ihmettelevätkin, kuinka kauan kondomit kestävät. Tässä artikkelissa kerrotaan kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää kondomien säilyvyydestä.

Kuinka kauan kondomit kestävät?

Kondomit kestävät yleensä vain rajoitetun ajan. Useimmat kondomit säilyvät kahdesta viiteen vuotta, jos niitä ei käytetä ja ne säilytetään viileässä ja kuivassa paikassa. Säilyvyys riippuu sekä käytetystä materiaalista että hukkaan menevästä voiteluaineesta. Mister Size -kondomien säilyvyysaika on 5 vuotta valmistuspäivästä. Valmistajana ilmoitamme nämä 5 vuotta pakkauksessa viimeisenä käyttöpäivämääränä, joka kertoo, kuinka kauan kondomia voi käyttää. On tärkeää noudattaa tätä päivämäärää, koska kondomi ei välttämättä ole enää turvallinen viimeisen käyttöpäivän jälkeen ja voi esimerkiksi repeytyä käytön aikana. Jos sinulla on vielä kondomi, jonka parasta ennen -päiväys on kulunut umpeen, sinun on heitettävä se heti pois ja käytettävä uutta kondomia. Varmista myös aina ennen käyttöä, että kondomi ei ole vahingoittunut tai että sitä ei ole säilytetty väärin. Vaurioitunut tai väärin säilytetty kondomi on myös hävitettävä eikä sitä saa käyttää yhdynnässä.

Mistä tiedän, että kondomi ei ole enää kestävä?

Vastaus on itse asiassa melko yksinkertainen: parasta ennen -päiväys on pakkauksessa ja yleensä jokaisessa yksittäisessä kondomissa. Jos kondomia on säilytetty oikein, voit käyttää sitä epäröimättä ennen viimeistä käyttöpäivää, mutta et sen jälkeen. Se riippuu kuitenkin aina siitä, miten niitä säilytetään. Optimaalisissa olosuhteissa kondomit säilyvät jopa 5 vuotta, kuten edellä mainittiin. Sinun on kuitenkin muistettava, että kondomien säilyvyys lyhenee ajan myötä. Siksi on suositeltavaa, ettei odota liian kauan ennen niiden käyttöä. On myös tärkeää lukea pakkaukset ja ohjeet huolellisesti, jotta voit varmistaa, että käytät tuotetta oikein ja säilytät sen oikein.

Mitä tapahtuu, jos käytän vanhentunutta kondomia?

Vanhentuneita kondomeja ei saa koskaan käyttää seksin aikana, koska vanhentuneet kondomit voivat revetä paljon helpommin tai ne ovat jo huokoisia. Ne eivät siis tarjoa luotettavaa suojaa sukupuolitauteja tai ei-toivottuja raskauksia vastaan. Vaihda siis vanhentuneet kondomit välittömästi.

Vinkki: Vanhentuneita kondomeja ei aina tarvitse heittää pois, mutta niitä ei pitäisi enää käyttää seksin aikana. On kuitenkin mahdollista käyttää niitä esimerkiksi hanan kalkinpoistoon. Täytä kondomi varovasti pienellä määrällä etikkaa ja aseta kondomi sitten hanan päälle niin, että etikka imeytyy hanan nokkaan. Jätä kondomi ja etikka hanan päälle muutamaksi tunniksi, esim. yön yli. Sitten voit huuhdella sen puhtaalla vedellä, ja se on valmis kalkinpoistoon.

Miten voin varmistaa, että kondomini kestävät pitkään?

Useimmat kondomit on valmistettu luonnonkumilateksista, ja tämä materiaali on suhteellisen kestävä. Kondomit voivat kuitenkin ajan mittaan huokoistua ja menettää tehokkuutensa. Jotta näin ei tapahtuisi ennen viimeistä käyttöpäivää, kondomit on aina säilytettävä viileässä, pimeässä ja kuivassa paikassa. Kylmä on kondomeille vähemmän haitallista kuin äärimmäinen kuumuus. Lisätietoja siitä, miten kondomit sietävät eri lämpötiloja, löydät täältä.

Kondomi on hävitettävä välittömästi käytön jälkeen.

Kondomit on tarkoitettu käytettäväksi vain kerran, ja ne on hävitettävä välittömästi käytön jälkeen. Jos olet avannut kondomin sinetin ja jättänyt sen sitten käyttämättä, tämä on myös syy olla käyttämättä sitä myöhemmin. Kun pakkaus on avattu, kondomi altistuu valolle ja voi myös kuivua. Vaurioituneet tai avatut sinetit on myös hävitettävä.

Ovatko kondomisi vanhentuneet? - Tilaa nyt uudelleen

Tilaa kondomit yksilöllisessä kondomikokosi koossa nyt!

Myymälään

Mister Size
Lisää artikkeleita

Kondomin laittaminen kunnolla - miten se tehdään ilman, että se on ärsyttävää?

Lue nyt

Ystävyys+, sekasuhde, avoin suhde & moniavioisuus - mitä nykyaikaiset parisuhdemallit oikein ovat?

Lue nyt

Ei ole väliä kuinka suuri tai pieni - rakastan penikseni

Lue nyt