Skip to main content

Kondomin laittaminen oikein: Miten se tehdään oikein ensimmäisellä kerralla ja suurimmat virheet

Kondomin asettaminen oikein on seksin tärkein, mutta usein myös ärsyttävin osa, koska aina tulee tämä typerä tauko.

Tämä opas auttaa sinua laittamaan kondomin täydellisesti muutamassa sekunnissa, tunnistamaan ongelmat ja välttämään suurimmat virheet.

Meillä on myös vinkkejä siitä, miten voit tehdä koko asiasta entistäkin kauniimman ja jopa hyvin eroottisen teille molemmille.

Lue siis ohjeet huolellisesti, niin saat työn varmasti tehtyä.

Kondomin asettaminen oikein - vaiheittaiset ohjeet

Näiden kuuden vaiheen avulla sinä ja kumppanisi olette turvassa, ja kondomin laittaminen on helppoa. Tässä oppaassa käsittelemme esinahan käsittelyä vaiheessa 4. Jos olet ympärileikattu, voit tietenkin ohittaa tämän vaiheen.

1. noudata pakkauksen ohjeita

Vaikka olisitkin lukenut läpi kondomin asettamisohjeet täältä, voit aina katsoa kondomipakkauksen ohjeita, jos olet epävarma. Sieltä löydät kaikki tiedot, joita tarvitset kondomin laittamiseen oikein.

Kondomipakkauksen repiminen auki

Kun sinulla on muovinen kondomipakkaus kädessäsi, voit yksinkertaisesti repiä sen auki käsin sahalaitaisen puolen kohdalta. Jos se ei toimi niin hyvin yhdessä kulmassa, auttaa usein toisen kulman testaaminen.

On erittäin tärkeää, ettet koskaan käytä saksia, veitsiä, hampaita tai muita teräviä tai teräviä esineitä pakkauksen avaamiseen.

Tämä voi vahingoittaa kondomia huomaamattasi.

3. ota kondomi ulos ja pidä sitä oikein päin.

Kun olet avannut pakkauksen, voit poistaa kondomin.

Ennen kuin otat sen ulos, varmista, että sormesi ovat puhtaat ja että niissä ei ole spermaa tai nautintopisaroita.

Jos olet ollut kosketuksissa kondomin kanssa, kumppanisi voi tulla raskaaksi kondomista huolimatta.

Voit tarkistaa, pidätkö kondomia oikein päin, pitämällä sitä kärjestä ja vetämällä hyvin kevyesti kondomin ulkokehästä.

Jos ulkokehä muodostaa pienen reunan, se on oikein päin. Jos pinta on yhtenäinen eikä rengasta voi vetää pidemmälle alaspäin, se on väärinpäin.

4. vedä esinahka taaksepäin, jos sinulla on esinahka.

Jos sinulla on esinahka, nyt on aika vetää se yhdellä kädellä niin pitkälle kuin mahdollista. Kumppanisi voi myös auttaa sinua yhdellä tai kahdella kädellä. Tämä auttaa sinua myös pitämään erektion ja tekee siitä hieman hauskempaa.

5. istu ja rullaa alas

Melkein perillä! Pidä nyt kondomia kuin pientä hattua peniksen kärjessä, kun pidät sitä kärjestä kiinni. Tämä onnistuu parhaiten peukalolla ja etusormella.

Varmista, että kärjessä ei ole ilmaa, sillä se voi lisätä kondomin puhkeamisen riskiä sen jälkeen, kun olet laittanut sen päälle.

Kun ilma on poistunut ja esinahka on vedetty taaksepäin, voit avata kondomin mahdollisimman pitkälle. Sen tulisi peittää koko peniksen varsi, aina tyvestä alaspäin.

6. pidä hauskaa

Kondomi on päällä, ilma on poistunut kärjestä ja kondomi on tiivis? Hienoa, näin käytät kondomia oikein, nyt olette valmiita ihaniin yhteisiin hetkiin.

Jos homma ei suju niin helposti, kannattaa ottaa mukaan voiteluainetta. Tämä ei ainoastaan tunnu paremmalta molemmille, vaan myös suojaa kondomia vaurioitumasta liian suuren kitkan vuoksi.

Voit lukea täältä, mitkä voiteluaineet ovat erityisen hyviä tai eivät ole lainkaan hyviä.

Yleisimmät ongelmat kondomin laittamisessa

Kondomi laitetaan väärin päin

Jos laitat kondomin vahingossa väärin päin, käytä aina uutta kondomia, jos olet jo ollut kosketuksissa peniksen kärjen kanssa.

Tämä on tärkeää, koska muuten kondomin ulkopuolelle voi jäädä siemennesteen pisaroita, jotka voivat tehdä kumppanisi raskaaksi.

Kondomia on vaikea avata tai se avautuu vain osittain.

Jos kondomia on vaikea rullata, se ei rullaudu lainkaan tai sitä voi rullata vain osittain, siihen on kaksi syytä:

1. olet laittanut kondomin väärin päin 2. sinulla on väärän kokoinen kondomi ja yrität purkaa liian pientä kondomia.

Ensimmäisessä tapauksessa sinun on käytettävä uutta kondomia, kuten edellä on kuvattu. Tapauksessa 2 suosittelemme, että tarkistat kondomin koon viimeistään ennen seuraavaa seksiä.

Oikean kondomikoon käyttäminen ei ainoastaan helpota kondomin purkamista, vaan myös lisää turvallisuutta ja parantaa tuntemuksia seksin aikana.

Täältä löydät tietoa ja työkaluja, joiden avulla voit määrittää kondomin koon.

Erektio katoaa kondomin laittamisen jälkeen

Jos laitat kondomin päälle ja menetät erektion pian sen jälkeen tai et enää pysty pitämään sitä kunnolla, tämä voi myös olla merkki siitä, että kondomi on liian pieni.

Siksi suosittelemme mittaamaan kerran.

Jos kondomi on liian suuri

Jos kondomi on liian suuri, se voi lipsahtaa helposti pois, se ei ole tarpeeksi tiukka eikä näin ollen suojaa lainkaan ei-toivotulta raskaudelta tai sukupuolitaudeilta.

Siksi sinun on aina varmistettava, että sinulla on oikean kokoinen kondomi.

No-gos kondomin pukemisessa - käyttövirheet, joita sinun tulisi välttää

Jos haluat välttää ikäviä yllätyksiä, on olemassa muutamia asioita, joita sinun on vältettävä kaikin keinoin. Useimmat näistä asioista saattavat kuulostaa itsestäänselvyyksiltä, mutta niitä ei pidä unohtaa:

Vanhat ja vahingoittuneet kondomit

Kondomit, joiden viimeinen käyttöpäivä on umpeutunut, kondomit, jotka on puristettu lompakkoon tai jätetty liian pitkäksi aikaa lämpimään, jne. eivät kuulu peniksen päälle, vaan tähteeseen.

Ennen kuin laitat kondomin peniksen päälle, tarkista, että pakkaus ja kondomi ovat ehjät. Jos pakkauksessa on vielä ilmaa, jonka voi puristaa ulos, myös kondomi on hävitettävä.

Hierontaöljy & rasvaiset voiteluaineet

Kondomit vihaavat rasvaa! Kun ne yhdistetään öljyyn, vaseliiniin, voihin jne., niistä tulee huokoisia ja ne liukenevat hetkessä.

Siksi sinun on oltava varovainen hieroessasi ennen seksiä, sillä yleensä kädet ja vartalo ovat vielä sen jälkeen öljyssä. Sama pätee, jos olet voidellut kätesi etukäteen. Löydät lisätietoja tästä voiteluaineita ja kondomeja koskevasta oppaastamme!

Kondomin koko on liian pieni tai liian suuri

Seksin harrastaminen kondomin kanssa, joka ei oikeasti sovi, voi kostautua nopeasti. Se ei istu kunnolla, sitä voi laittaa päälle vain väkisin, se puhkeaa helpommin ja tunnet sen vähemmän.

Puhumattakaan sukupuolitautien ja ei-toivottujen raskauksien riskistä. Siksi sinun on aina käytettävä oikean kokoista kondomia.

Aloittaminen kokemattomana

Jos et ole koskaan ennen laittanut kondomia, voi auttaa paljon, jos harjoittelet sitä itsellesi muutaman kerran. Näin saat lisää harjoitusta, mikä voi auttaa sinua valtavasti, kun sillä on eniten merkitystä.

Sen lisäksi, että saat itsevarmuutta lisää, saat sen tehtyä nopeammin ja näytät kaiken kaikkiaan paremmalta.

Jos kumppanisi on kokeneempi, hän voi tehdä peittämisen puolestasi.

Sinun pitäisi tehdä erityisiä asioita, kuten kondomin laittaminen suulla, vain, jos kumppanisi todella osaa tehdä sen ja pystyy tekemään sen ilman, että siitä aiheutuu sinulle vaaraa.

Pisarat himoa ja spermaa kondomilla...

Jos sormillesi joutuu himo- tai siemennesteen pisaroita ja kosketat kondomin ulkopintaa, suoja on mennyttä.

Siksi on tärkeää pitää kädet puhtaina.

Jos olet epävarma, pese kädet lyhyesti. Ja jos jokin menee pieleen, käytä vain uutta kondomia.

Käytä kondomia useammin kuin kerran

Kun olet laittanut kondomin peniksesi, sinun on hävitettävä se. Sillä ei ole väliä, oletko ejakuloinut vai et.

Kun kondomi on avattu, se on käytettävä tai hävitettävä.

Suunnittelematon anaaliseksi

Jos haluat mennä takaovesta sisään, sinun on valmistauduttava kunnolla, käytettävä sopivaa kondomia ja riittävästi liukuvoidetta.

Muuten se ei ole vain kivulias ja mahdollisesti viimeinen tämänkaltainen seikkailu - on myös suuri vaara, että kondomi repeää kitkan vuoksi.

Ja sitä haluat välttää kaikin keinoin. Valmistaudu siis hyvin, ja sitten lähdetään nauttimaan kihelmöivästä kokemuksesta.

Johtopäätökset - Kondomien asettaminen oikein

Varsinkin ensimmäisillä kerroilla voi olla haastavaa laittaa kondomi kunnolla ja nopeasti, mikä johtaa lähes aina pieneen taukoon.

Se ei kuitenkaan tarkoita, että sinun pitäisi antaa sen häiritä sinua. Sen sijaan voit tietoisesti sisällyttää kondomin laittamisen esileikkiin ja pitää sitä erityisenä hetkenä.

Kumppanisi voi esimerkiksi laittaa sen päälle kädellään tai suullaan ja valmistella "häntä" seksiä varten. Näin voit tehdä himotappajasta eroottisen rituaalin, joka kiihottaa sinua entisestään.

Lopuksi haluaisimme neuvoa sinua selvittämään kondomikokosi, jotta voit varmistaa, että olet parhaalla mahdollisella tavalla suojattu ja että sinulla on mahdollisimman hauskaa.

Mister Size
Lisää artikkeleita

Hyvän seksin ei tarvitse olla täydellistä

Lue nyt

Pilleri - todella yhtäläiset oikeudet seksin aikana?

Lue nyt

Kondomit ja liukuvoide: näin seksi sujuu kuin kello kädessä

Lue nyt