Skip to main content

Vaihtoehdot voiteluaineelle - Mikä on paras korvike?

Yksi ruokalusikallinen oliiviöljyä voi vahingoittaa kondomia enemmän kuin 18 litraa ilmaa pumpattuna siihen. Selvitä, miksi näin on ja mitkä suositut voiteluainevaihtoehdot kannattaa jättää keittiöön.

Voiteluaine - Entä jos sitä ei olekaan juuri nyt saatavilla?

Olipa kyse sitten silikonipohjaisesta, vesipohjaisesta, lämmittävästä, kihelmöivästä tai orgaanisesta - liukuvoiteita on nykyään laaja valikoima. Olipa kyse sitten lääketieteellisistä syistä tai lisäannoksesta nautintoa, jokaiseen tarpeeseen löytyy sopiva.

Mutta mitä tapahtuu, kun huomaat liian myöhään, että hyväksi koettu tuubi on jo tyhjä? Tutustuimme tarkemmin suosittuihin kotikonsteihin ja vaihtoehtoihin löytääksemme parhaan korvikkeen.

Riippuu siitä, millaista seksiä harrastat

Suun kautta, emättimestä, anaalista ja kondomin kanssa tai ilman: nämä tekijät vaikuttavat siihen, voiko tiettyä lääkettä käyttää korvaavana aineena.

Elintarvikkeet, kuten hunaja, ovat suosittu liukuvaihtoehto suuseksin tyydyttämiseen. Levitä sitä yksinkertaisesti haluttuihin kehonosiin, ja makea maku kirjaimellisesti kutsuu hemmotteluun. Suukoista ja hyväilyistä tulee aivan uusi rakkausseikkailu kullanvärisen herkun avulla.

Hunajaa voi yleensä levittää ongelmitta sekä miesten että naisten ulkoiselle intiimialueelle. Eräässä egyptiläisessä tutkimuksessa todettiin jopa, että jogurtin ja hunajan seos voi olla tehokas emättimen sieniä vastaan.

Suvaitsemattomuutta ei tietenkään voida sulkea pois. Jos haluat olla varmalla puolella, on parempi käyttää liukuvoidetta, jossa on makuaineita, sillä ne on kehitetty erityisesti intiimialuetta varten.

Jos myös tunkeutuva emätinyhdyntä tapahtuu, on yleensä parempi jättää ruoka keittiöön. Tämä johtuu siitä, että limakalvot reagoivat usein hyvin herkästi vieraisiin aineisiin.

Herkkä emättimen kasvisto

Yksi syy tähän on se, että emättimen limakalvot reagoivat voimakkaasti ja arvaamattomasti pH:n muutoksiin. pH-arvo on mitta, joka kuvaa liuoksen suhteellista happamuutta tai emäksisyyttä.

Emätin on herkkä ympäristö, joka on riippuvainen mikro-organismien ja nesteiden luonnollisesta tasapainosta. Terveessä emätinympäristössä pH-arvo on tavallisesti 3,8-4,5, mikä on lievästi hapan.

Jos käytät kotikonsteja, kuten kosteusvoidetta tai erilaisia öljyjä, jotka eivät ole sopeutuneet naisen emätinflooraan, ne voivat muuttaa pH:ta ja johtaa sieniin, ärsytykseen ja infektioihin. Myös hajuveden kaltaiset ainesosat voivat ärsyttää intiimialuetta ja aiheuttaa voimakasta kirvelyä. Tämä koskee erityisesti hierontaöljyjä, joita ei ole nimenomaisesti merkitty 2-in-1-tuotteiksi.

Kookosöljy liukuvaihtoehtona

Puhdas kookosöljy on poikkeus: sitä ei vain siedetä hyvin, vaan sitä voidaan käyttää myös intiimihoitoon. Hunajan tavoin kookosöljy toimii luonnollisena lääkkeenä emättimen sieniä vastaan.

Kookosöljyä voi käyttää myös peräaukon alueen hoitoon. Se on siis käytännöllinen liukuvoiteen korvike emätin- tai anaaliyhdynnässä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että voitelu kuluu nopeammin kuin oikealla (anaali)liukuvoiteella. Lisäksi kookosöljyä ei saa koskaan käyttää lateksikondomien kanssa, sillä kondomit huokostuvat rasvojen ja öljyjen vaikutuksesta.

Sama pätee lypsirasvaan: jotkut gynekologit suosittelevat vielä tänäkin päivänä, että intiimialueella käytettäisiin säästeliäästi lypsirasvaa hoitotoimenpiteenä. Sitä voidaan siis käyttää liukuvoiteen korvikkeena. Maitorasvassa on kuitenkin myös erittäin korkea rasvapitoisuus, joka voi olla erittäin haitallista lateksikondomeille.

Onko anaaliyhdynnässä muita voiteluvaihtoehtoja?

Anaaliyhdynnässä on ehdottomasti käytettävä riittävästi liukuvoidetta, sillä peräaukon limakalvot eivät pysty tuottamaan läheskään yhtä paljon kosteutta kuin emättimen limakalvot. Kuiva anaaliyhdyntä voi aiheuttaa voimakasta kipua ja ärsytystä kaikille osapuolille. Toisin kuin tietyissä aikuisten elokuvissa, syljellä ei pääse pitkälle, koska se kuivuu nopeasti eikä tarjoa juuri lainkaan voitelua.

Rasvaisista aineista, kuten salaattiöljystä ja vaseliinista, on myös enemmän haittaa kuin hyötyä. Anaalin limakalvot ovat yhtä herkät kuin emättimen limakalvot, ja niillä on taipumus tulehtua helposti.

On olemassa lukuisia liukuvoiteita, jotka on kehitetty erityisesti anaaliyhdyntää varten. Näissä on yleensä pidempi ja intensiivisempi liukuvuus kuin tavallisissa liukuvoiteissa. Siksi on suositeltavaa lykätä anaaliseikkailua ja hankkia sopiva liukuvoide etukäteen.

Kondomit - Miksi en voi käyttää kotikonsteja, kuten kookosöljyä, lypsyliimaa tai voidetta?

ISO 4074 -standardin mukaan kondomin on pystyttävä pitämään sisällään 18 litraa ilmaa ilman, että se puhkeaa. Pieni määrä voidetta tai öljyä ei taida olla pahitteeksi, eihän?

Valitettavasti väärin! Rasvaiset tai öljyiset aineet, kuten kookosöljy, oliiviöljy, vaseliini ja kosteusvoiteet, aiheuttavat itse asiassa paljon vahinkoa. Jotta ymmärtäisit, miksi nämä aineet ovat niin vaarallisia kondomeille, sinun on ensin ymmärrettävä, miten kondomi valmistetaan.

Tavalliset kondomit, jotka eivät ole lateksittomia, on valmistettu luonnonkumilateksista. Tämä vulkanoidaan etukäteen. Tämä tarkoittaa, että kumi sekoitetaan pieneen määrään rikkiä paineen ja lämmön alaisena. Näin syntyy rikkisiltoja eli monia pieniä yhdisteitä materiaalin sisällä. Kemiallinen reaktio varmistaa, että materiaalista tulee pehmeää ja joustavaa.

Vulkanoimaton kumi olisi koostumukseltaan sitkeää, murtuisi kylmänä ja sulaisi kuumana. Tämän vuoksi sitä ei voida käyttää autonrenkaiden, siivouskäsineiden tai kondomien materiaalina.

Mineraaliöljyt ja -rasvat voivat kuitenkin hyökätä näihin kumin kemiallisiin rikkisiltoihin ja heikentää materiaalin rakennetta. Tämä johtuu myös siitä, että luonnonkumi turpoaa voimakkaasti mineraaliöljyissä ja -rasvoissa. Jos nämä sillat rikkoutuvat, kumi ja siten myös kondomi huokoistuvat ja syntyy pieniä vaurioita ja mikrosäröjä.

Muuten nämä rikkisillat korvautuvat ajan mittaan happisilloiksi, mikä myös vahingoittaa kumia. Tämän vuoksi kondomit eivät kestä ikuisesti, vaan yleensä vain noin 5 vuotta. UV-valo, kosteus, ilma ja muut ympäristötekijät voivat kuitenkin nopeuttaa prosessia, minkä vuoksi kondomien oikeaoppinen säilytys on myös tärkeää.

Siksi suosittelemme, että käytät kondomeissa vain vesipohjaista liukuvoidetta, etkä mitään kotikonsteja tai vaihtoehtoisia tuotteita.

Mihin minun on kiinnitettävä huomiota liukugeelin kanssa yleensä?

Liukuvoiteet ovat itse asiassa hyvin vaatimattomia, mutta on 3 seikkaa, jotka sinun tulisi ottaa huomioon:

  1. Voiteluainetta voi käyttää haluttuun tarkoitukseen, eli se on tarvittaessa lelu- tai kondomiturvallinen.
  2. Kuten kondomit, liukuvoiteetkin tulisi säilyttää viileässä, kuivassa ja pimeässä paikassa. Kaappi tai yöpöydän laatikko on hyvä paikka säilyttää niitä.
  3. Parasta ennen -päiväys ei ole vielä umpeutunut. Kaikilla liukuvoiteilla ei ole sellaista, mutta jos on, sitä ei pidä ylittää.

Minulla ei ole vesipohjaista liukuvoidetta - Voinko käyttää kondomeja silikonipohjaisen liukuvoiteen kanssa?

Valitettavasti tässä kohtaa asiat muuttuvat samalla tavalla kemiallisiksi, koska kondomit on yleensä päällystetty silikonipohjaisella liukuvoiteella jo etukäteen. Esimerkiksi MISTER SIZE -kondomimme on päällystetty korkealaatuisella, puhtaalla silikoniöljyllä (dimetikoni).

Ongelma: Silikoniöljyä on erityyppistä. Jos käytät silikonipohjaista liukuvoidetta, liukuvoiteen sisältämä silikoniöljy voi olla erilaista kuin kondomin päällysteen sisältämä.

Jos yhdistät kaksi erilaista silikoniöljyä, tapahtuu kemiallinen reaktio, joka voi tehdä kondomista huokoisen. Silikonipohjaisia liukuvoiteluaineita tulisi siksi käyttää kondomien kanssa vain, jos niiden yhteensopivuus lateksikondomien kanssa on selvästi merkitty pakkaukseen.

Entä seksileluissa käytettävät silikonipohjaiset voiteluaineet?

Silikonipohjainen liukuvoide on erinomainen lisätuote lasi- tai muovileluille. Sitä ei kuitenkaan ehdottomasti suositella silikonileluihin, koska lelun kiinteä silikoni ja jopa puhdas silikoniöljy ovat kaksi eri materiaalia. Kun kiinteä silikoni joutuu kosketuksiin silikoniöljyn kanssa, tapahtuu myös kemiallinen reaktio, joka voi hyökätä ja vahingoittaa kiinteää silikonia.

Tämä johtuu siitä, että silikoniöljy on eräänlainen liuotin kiinteälle silikonille ja haurastuttaa sitä. Siksi olet turvallisella puolella, jos käytät leluissa vain vesipohjaisia voiteluaineita.

Johtopäätös: On parempi hankkia oikea voiteluaine sen sijaan, että kadut sitä jälkikäteen.

Kokeilut sängyssä: Olet aina tervetullut kokeilemaan asentoja ja seksikäytäntöjä, mutta sinun on oltava varovainen käyttäessäsi kotikonsteja liukuvoiteina. Voiteet, ruokaöljyt ja voiteet saattavat tehdä ihostasi samettisen pehmeän, mutta ne voivat ärsyttää intiimialueen limakalvoja ja edistää tulehduksia.

Jos tuotetta ei siis ole kehitetty erityisesti sukuelimille, se on parempi pitää kaukana tästä herkästä alueesta. Kondomien käyttö voi olla hyvin vaarallista: öljyt ja rasvat saavat luonnonkumilateksin turpoamaan, mikä vähentää nopeasti sen turvallisuutta.

Voiteluaineita on nykyään saatavilla (lähes) kaikkialla: supermarketeissa, apteekeissa, apteekeissa, huoltoasemilla ja verkkokaupoissa. Vaikka on ärsyttävää, kun kuumaa rakkauden aktia joudutaan lykkäämään puuttuvan tai tyhjän tuubin takia, lääkärin vastaanotolla istuminen sienitulehduksen kanssa on vielä ärsyttävämpää.

MISTER SIZE orgaaninen liukuvoidegeeli yleiskyvykkyytenä

Erityisesti ihmisille, jotka haluavat, että se on turvallista ja mutkatonta, laadukas, vesipohjainen liukuvoide, kuten MISTER SIZE Organic Lubricant, on oikea valinta.

Sitä voidaan käyttää lelujen ja kondomien kanssa ongelmitta, ja se sopii pitkäaikaisen voitelunsa ansiosta myös anaaliyhdyntään. Toisin kuin monissa korvaavissa tuotteissa, ei tarvitse ottaa huomioon ärsyttäviä ainesosia, kemiallisia reaktioita tai materiaalien vaatimustenmukaisuutta - laita se vain päälle ja anna märän nautinnon alkaa!

Mister Size Bio Gleitgel

MISTER SIZE Orgaaninen voitelugeeli

Tutustu nyt - Mister Size -yrityksen vesipohjainen orgaaninen liukuvoidegeeli sopii kondomiin täydellisesti, aivan kuten kondomi sopii sinulle.

Mister Size
Lisää artikkeleita

Hyvän seksin ei tarvitse olla täydellistä

Lue nyt

Pilleri - todella yhtäläiset oikeudet seksin aikana?

Lue nyt

Kondomit ja liukuvoide: näin seksi sujuu kuin kello kädessä

Lue nyt