Skip to main content

Kondomi syrjäyttää ehkäisypillerin ehkäisyvalmisteiden ykköseksi Saksassa

Ajat muuttuvat, myös ehkäisyn osalta. Liittovaltion terveyskasvatuskeskuksen (BZgA ) 16.11.2023 päivätyn tuoreen julkaisun mukaan Saksan aikuisten ehkäisykäyttäytymistä vuonna 2023 koskevan edustavan uusintatutkimuksen nykyiset tiedot osoittavat, että kondomi on syrjäyttänyt ehkäisypillerin suosituimpana ehkäisymenetelmänä Saksassa.

Pilleri on menettämässä suosiotaan

Pillerin käyttö on vähenemässä. Vuonna 2023 enää 38 prosenttia vastaajista käytti tätä hormonaalista ehkäisyvälinettä, kun vuonna 2007 vastaava osuus oli 55 prosenttia. Merkittävä muutos näkyy siinä, että kondomia käytetään nyt ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2007 useammin ehkäisyyn kuin pilleriä (53 prosentin osuus). Tämä muutos ehkäisykäyttäytymisessä perustuu yhä kriittisempään suhtautumiseen hormonaalisiin ehkäisymenetelmiin. Kaikilla muilla ehkäisymenetelmillä on merkitystä vain pienelle osalle väestöstä.

Lisääntyvä kritiikki hormonaalista ehkäisyä kohtaan

Hormonaalisten ehkäisymenetelmien hyväksyntä on vähenemässä. 61 prosenttia naisista ja miehistä on sitä mieltä, että hormonaalisella ehkäisymenetelmällä on kielteisiä vaikutuksia kehoon ja mieleen. Vertailun vuoksi mainittuun väitteeseen yhtyi vuonna 2018 vain 48 prosenttia. Pillerin tai hormonaalisen ehkäisyn yleisestä hylkäämisestä ilmoittaa 15 prosenttia ehkäisyä käyttävistä naisista, kun kaksitoista vuotta sitten vastaava luku oli vain 1 prosentti.

Nuorten aikuisten kriittinen suhtautuminen hormoneihin on erityisen silmiinpistävää. Pillereitä käyttävien osuus 18-29-vuotiaista on laskenut kahdessatoista vuodessa 72 prosentista 46 prosenttiin. Samaan aikaan 18 prosenttia tästä ikäryhmästä käyttää nykyään ehkäisyvälineitä, kuten kierukkaa, kun vuonna 2011 vastaava luku oli 3 prosenttia.

Painopiste siedettävyyteen ja luotettavuuteen

Tutkimus osoittaa, että 39 prosentille seksuaalisesti aktiivisista aikuisista luotettavuus ja 30 prosentille helppokäyttöisyys ovat ratkaisevia kriteerejä ehkäisymenetelmää valittaessa. Hyvä siedettävyys on yhä tärkeämpi 25 prosentille.

Kustannuksilla on merkitystä

Ehkäisymenetelmän hinta on tärkeä tekijä 19 prosentille naisista ja miehistä. Erityisesti naiset (30 prosenttia), nuoret vastaajat (34 prosenttia) ja pienituloiset (39 prosenttia) vahvistavat kustannusten merkityksen.

Hyvää tietoa eri lähteiden ansiosta

Vastaajat tuntevat olevansa hyvin perillä: 94 prosenttia 18-49-vuotiaista pitää itseään "erittäin hyvin" tai "hyvin" perillä ehkäisyvälineistään. Gynekologinen neuvonta on edelleen tärkein tietolähde naisille, 73 prosenttia. Mielenkiintoista on, että verkkosivut ovat ensimmäistä kertaa miesten useimmin mainitsema tietolähde. Me Mister Size -yrityksessä pyrimme myös antamaan panoksemme kondomiblogimme avulla, jotta saisimme entistä enemmän ja parempaa tietoa ehkäisystä ja kondomeista.

Suojautuminen sukupuolitaudeilta

Koska nykyiset luvut valitettavasti osoittavat, että sukupuolitautien määrä on kasvussa, kondomien käytön lisääntyminen on hyvä merkki tämän suuntauksen kääntämiseksi. Toisin kuin ehkäisypilleri, kondomi antaa luotettavan suojan sukupuolitauteja vastaan ja on siten helposti saatavilla oleva, luotettava ja edullinen ehkäisyväline ilman hormonien sivuvaikutuksia.

Päätelmä

Ehkäisymenetelmät ovat muuttumassa Saksassa. Kriittinen suhtautuminen hormonaalisiin ehkäisymenetelmiin on johtamassa siihen, että kondomi on syrjäyttämässä ehkäisypillerin ehkäisyvälineiden joukossa. Sietokyky, luotettavuus ja helppokäyttöisyys ovat ehkäisyvälineiden valinnan keskiössä. Mahdollisuus saada tietoa Internetin kautta on yhä tärkeämpää. Kun käytät Misterin oikeaa kondomia yksilöllisessä kondomikoolla, hauskuutta ja tuntemuksia ei myöskään laiminlyödä, joten kondomit eivät ole liian tiukkoja eivätkä lipsu pois, ja voit nauttia yhdynnästä huoletta.

Määritä kondomikoko nyt

Osta kondomeja suoraan

Mister Size
Lisää artikkeleita

Seksin harrastaminen ensimmäistä kertaa: Vinkkejä ja tietoa, jotta se olisi kaunista

Lue nyt

Mikä on Pearl-indeksi - ja miksi kondomit ovat hyviä!

Lue nyt

Säilytä kondomeja oikein

Lue nyt