Skip to main content

Halpojen tuotteiden - ei vain kondomien - piilotetut riskit

Nykyisessä globalisoituneessa maailmassa tuotteiden saanti kaikkialta maailmasta on helpompaa kuin koskaan ennen. Kiinalaiset alustat, kuten Temu, AliExpress ja Shein, ovat mullistaneet verkko-ostokset tarjoamalla laajan tuotevalikoiman erittäin edulliseen hintaan. Markkinatutkimusyhtiö Appinion tutkimuksen mukaan tammikuussa 2024 26 prosenttia 16-65-vuotiaista saksalaisista on jo ostanut jotain Temusta. Kiinasta saapuu nyt Saksaan päivittäin noin 200 000 pakettia.

Osa näistä tuotteista on kondomeja, jotka ovat tuotteita, jotka on hyväksyttävä Euroopassa lääkinnällisiksi laitteiksi ja joiden turvallisuus on testattava, jotta ne tarjoavat optimaalisen suojan paitsi ei-toivottuja raskauksia myös sukupuolitauteja vastaan. Edulliset hinnat herättävät kuitenkin aina kysymyksiä näiden tuotteiden laadusta ja turvallisuudesta. Tässä blogikirjoituksessa tarkastellaan mahdollisia riskejä, jotka liittyvät halpojen tuotteiden, erityisesti Kaukoidästä peräisin olevien kondomien, ostamiseen, ja annetaan suosituksia siitä, miten voit suojautua.

Laatuun ja turvallisuuteen liittyvät huolenaiheet

Halpoja tuotteita, erityisesti kondomeja, ostettaessa tärkeimpiä huolenaiheita eivät saisi olla vain hinta, vaan laatu ja turvallisuus. Kondomeja ei käytetä ainoastaan raskauden ehkäisemiseen vaan myös suojaamaan sukupuoliteitse tarttuvilta taudeilta. Kondomien tehokkuus riippuu kuitenkin suuresti niiden laadusta. Tutkimukset* ovat osoittaneet, että kondomeilla, jotka eivät täytä kansainvälisiä, amerikkalaisia tai eurooppalaisia laatustandardeja, on suurempi riski repeytyä ja vuotaa, mikä vähentää merkittävästi suojaa.

Monet Kaukoidän erityisen halpojen jälleenmyyjien tuotteet voivat olla myös erittäin hyviä tai niiden hinta-laatusuhde voi olla hyvä. Kondomeilla on kuitenkin tiukemmat turvallisuusvaatimukset, joita ei välttämättä voi ensi silmäyksellä tunnistaa, täyttääkö tuote ne. Kondomien ja muiden intiimituotteiden, kuten seksilelujen ja henkilökohtaisten liukuvoiteiden, kohdalla on myös tärkeää muistaa, että ne joutuvat kosketuksiin kehon kanssa ja että materiaalit ovat joskus enemmän saastuneita haitallisilla aineilla kuin haluaisimme. Sähköisten seksilelujen kohdalla kyse on myös sähköturvallisuudesta, jota ei välttämättä testata yhtä tiukasti kuin esimerkiksi Euroopassa.

Miten kiinalaiset sähköisen kaupankäynnin alustat toimivat?

Alustat, kuten Temu, AliExpress ja Shein, ovat tunnettuja alhaisista hinnoistaan. Nämä alhaiset kustannukset saavutetaan usein valmistamalla tuotteita maissa, joissa tuotantokustannukset ovat alhaisemmat. Alustat ostavat tuotteet usein suoraan valmistajalta suurina määrinä tai jopa valmistavat tuotteet suoraan valmistajan toimesta vasta, kun ne tilataan ja lähetetään suoraan asiakkaalle. Näin säästetään jopa varastointi- ja kuljetuskustannuksissa. Tuotteet saapuvat Eurooppaan yleensä erityisellä tilauslentokoneella, joka luovutetaan paikallisille pakettipalveluille. Kun Eurooppaan saapuu nykyään päivittäin pakettien tulva, tulli voi tarkastaa ne vain satunnaisesti eikä näin ollen voi varmistaa, että kaikki vaaralliset tuotteet on lajiteltu tai että kaikki tarvittavat verot on maksettu kohdemaissa. Jos siis tilaatte kondomeja Aasiasta, niiden on kuljettava tullin kautta, mutta tämä ei tarjoa varmuutta siitä, että vaaralliset tuotteet lajitellaan pois, koska kaikkia lähetyksiä ei voida tarkastaa.

Aasiassa valmistetut kondomit:

Itse asiassa useimmat kondomit valmistetaan nykyään Aasiassa, jopa ne, joita voit ostaa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa hyvämaineisilta tuotemerkeiltä. Laadussa on kuitenkin usein huomattavia eroja. Esimerkiksi Euroopassa kondomeihin sovelletaan tiukkoja sääntöjä, sillä ne on hyväksyttävä lääkinnällisiksi tuotteiksi. Tässä tapauksessa tämä koskee myös tuotantoa Aasiassa. Eurooppaan tuotettujen kondomien on siis täytettävä kaikki lääkinnällisistä laitteista annetun lain vaatimukset. Tehtaiden on läpäistävä erittäin vaativat sertifioinnit, ja jokainen kondomi testataan erikseen. Eurooppaa varten on esimerkiksi olemassa vastaava ISO-standardi, jonka kondomien on täytettävä: DIN EN ISO 4074

Mutta miksi kondomeja ylipäätään valmistetaan enimmäkseen Aasiassa? Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että raaka-aineet kasvavat siellä. Kondomit valmistetaan luonnonkumilateksista, jota tuotetaan kumipuun mehusta. Niitä kasvatetaan yleensä Etelä-Amerikassa tai Kaakkois-Aasiassa. Tärkeimpiä viljelymaita ovat Thaimaa, Indonesia ja Malesia. Paikallisella tuotannolla me Mister Size -yrityksessä annamme paikalliselle väestölle mahdollisuuden osallistua raaka-aineidensa arvoketjuun eikä vain myydä raaka-aineita halvalla Eurooppaan.

Mitä sinun pitäisi etsiä

Jos haluat ostaa kondomeja verkosta, sinun kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

  • Paikalliset kaupat: Niiden on oltava melko varmoja siitä, että tuotteet täyttävät paikalliset laatuvaatimukset, sillä ne ovat myös maiden markkinavalvonnan alaisia ja saavat näin ollen myydä vain hyväksyttyjä lääkinnällisiä tuotteita. Kuten muillakin aloilla, voi tietysti olla yksi tai kaksi kauppaa, jotka kiertävät säännöksiä, tai jopa väärennettyjä kauppoja.
  • Seller ratings: Tarkista muiden ostajien arviot ja palautteet tuotteen laadusta ja myyjän luotettavuudesta.
  • Tuotekuvaukset: Varo epämääräisiä tai puutteellisia tuotekuvauksia. Hyvämaineiset tuotteet sisältävät yleensä yksityiskohtaiset tiedot materiaaleista ja tuotteen ominaisuuksista.
  • Palautusehdot: Tarkista myyjän palautusehdot. Asiakasystävällinen palautusoikeus voi olla osoitus myyjän luotettavuudesta.
  • Tarkista tuotemerkin verkkosivusto: Jos valitsemallasi kondomimerkillä on oma verkkosivusto, löydät sen yleensä hyvin helposti verkkohaun avulla ja saat lisätietoja tuotteesta ja usein myös suositelluista myyntipisteistä. Yksityiskohtaista tietoa kondomeista ja linkkejä valittuihin kauppoihin löydät suoraan omasta Mister Size Shop -osiostamme.
  • Ole kriittinen: Kannattaa suhtautua kriittisesti erittäin alhaisiin hintoihin, jotka usein ovat tuotteen laadun kustannuksella. Kondomeja on myös väärennetty.

Halpojen tuotteiden ostaminen Temun, AliExpressin, Sheinin tai muiden Kaukoidästä tulevien jälleenmyyjien kaltaisten alustojen kautta sisältää mahdollisia laatuun ja turvallisuuteen liittyviä riskejä. Nämä riskit voidaan kuitenkin minimoida tarkistamalla huolellisesti tuotetiedot ja myyjien luokitukset. On tärkeää, että sinä kondomin käyttäjänä otat vastuun siitä, että ostamasi tuotteet ovat paitsi edullisia myös turvallisia ja tehokkaita. Viime kädessä päätös on sinun, mutta tietoon perustuvilla valinnoilla voit suojella terveyttäsi ja turvallisuuttasi.

Kuinka säästää rahaa kondomeissa turvallisesti

Kun olet löytänyt kondomikokosi, suosittelemme ostamaan suurpakkauksen, jotta voit säästää kondomikohtaisessa hinnassa. Kondomien säilyvyysaika on useita vuosia valmistuksen jälkeen, eikä yleensä ole haittaa, jos ostat kondomeja 1 tai jopa 2 vuoden tyypilliseen käyttöön. Koska jokaisella on luonnollisesti hyvin yksilöllinen kondomien kulutus, Mister Size tarjoaa ylimääräisiä eri pakkauskokoja, 3-pakkauksesta kokeiluun, 10-pakkaukseen, irtopakkauksiin, joissa on 36 kondomia, tai vuodesta 2024 alkaen myös pussissa, jossa on 100 kondomia.

Mister Size -myymälään

Kondomit lomalla

Jos olet lähdössä lomalle esimerkiksi Kaukoitään, Afrikkaan tai Etelä-Amerikkaan, kannattaa selvittää etukäteen, kannattaako kondomit ottaa mukaan, sillä paikallisesti tarjolla olevien kondomien laatu voi (mutta ei tarvitse) olla huomattavasti huonompi kuin esimerkiksi Euroopassa tai Pohjois-Amerikassa. Muutama vuosi sitten joissakin maissa, kuten Vietnamissa* tai Afrikassa*, oli todellisia skandaaleja paikallisista kondomeista, joiden laatu oli erittäin huono ja jotka siten lisäsivät merkittävästi ei-toivotun raskauden ja tautien tarttumisen riskiä. Löydät asiaankuuluvia esimerkkejä nopeasti esimerkiksi Google-haulla tai tutustumalla tämän sivun alareunassa oleviin linkkeihin viitteet-osiossa.

Mister Size
Lisää artikkeleita

Seksin harrastaminen ensimmäistä kertaa: Vinkkejä ja tietoa, jotta se olisi kaunista

Lue nyt

Mikä on Pearl-indeksi - ja miksi kondomit ovat hyviä!

Lue nyt

Säilytä kondomeja oikein

Lue nyt