Skip to main content

Erektio-ongelmien voittaminen kondomin kanssa - Jäykkä suorituskyky kumista huolimatta

Erektio-ongelmat kondomia käytettäessä ovat yleisiä, ja niillä voi olla erilaisia syitä. Crosbyn ym. vuonna 2013 tekemän tutkimuksen mukaan 25 prosenttia miehistä ilmoitti kokeneensa erektio-ongelmia kondomia käyttäessään. Tämän ei kuitenkaan välttämättä tarvitse liittyä erektiohäiriöön. Psykologisilla tekijöillä on usein merkitystä.

Kondomin käyttö voi laukaista stressiä ja suorituspaineita. Ajatukset, kuten "toivottavasti se toimii tällä kertaa" tai "viime kerralla meni pieleen", luovat jännittyneen tilanteen, joka vaikeuttaa erektiota. Myös häpeä tai pelko siitä, että penis on liian pieni kondomille tai kumppanille, voi pahentaa erektio-ongelmia.

On kuitenkin myös puhtaasti fyysisiä syitä: Tiukasti istuvan kondomin käyttäminen aiheuttaa painetta penikseen ja voi johtaa verenkierron heikkenemiseen. Tämä voi johtaa erektio-ongelmiin erityisesti kondomeilla, jotka eivät istu täydellisesti. Oikea kondomikoko on siis myös ratkaisevan tärkeä huolettoman ja turvallisen seksin kannalta.

Vinkkejä vakaaseen erektioon kondomin avulla

1. kiinnitä huomiota kondomin kokoon

Liian tiukka tai liian leveä kondomi voi haitata erektiota. Kiinnitä huomiota oikeaan kondomikokoon, tämä ei ainoastaan lisää tunnetta ja hauskuutta, vaan takaa myös enemmän turvallisuutta, koska oikea kondomi ei esimerkiksi yksinkertaisesti lipsahda pois.

Määritä kondomin koko nyt

2. Vähennä jännitystä

Yritä suhtautua kondomin käyttöön rennosti ja rauhallisesti. Vältä ajatuksia suorituksesta ja keskity sen sijaan hetkeen ja eroottiseen tunnelmaan.

3. käytä kyrpärengasta

Penisrenkaat, esimerkiksi pehmeästä silikonista valmistetut, voivat auttaa vakauttamaan erektiota vähentämällä veren takaisinvirtausta. Niitä tulisi kuitenkin käyttää varovasti ja vain lyhyitä aikoja.

4. stimuloivat liukuvoiteet

Liukuvoiteista, joissa on lieviä erektiota parantavia tai stimuloivia ainesosia, kuten L-arginiinia tai mentolia, voi olla hyötyä joissakin tapauksissa. Varmista, ettei yhteensopimattomuuksia ole ja että geeli on hyväksytty käytettäväksi kondomien kanssa. Jotta geeli olisi tehokas, sitä on loogisesti sovellettava kondomiin eli penikseen ennen kondomin p ukemista.

5 Riittävä kiihottuminen

Varaa riittävästi aikaa stimulaatioon ja kiihottumiseen. Päästä irti stressistä ja häiritsevistä ajatuksista, hengitä syvään ja keskity nautintoon. Voit ehkä myös lisätä libidoa ja potenssia muutaman ravintolisän, kuten MISTER SIZE -lisäravinteemme avulla.

Lisää vinkkejä potenssin lisäämiseen

6. Pidä taukoja

Pidä välillä lyhyitä taukoja ja vaihda asentoa tai toimintaa. Lyhyt keskeytys voi ottaa paineita pois.

7. oikea käyttö

Vedä kondomi peniksen päälle, kun se on pystyssä. Väärä käyttö voi heikentää erektiota.

Laita kondomi oikein

8. Myös naisella on oltava riittävästi kosteutta

Jos kondomi ei pääse liukumaan riittävästi penetraation aikana, erektio voi myös romahtaa. Jos kumppanisi kärsii esimerkiksi emättimen kuivuudesta, yhdyntä voi olla hänelle epämiellyttävää, mutta se voi vaikuttaa myös hänen omaan vakauteensa. Rasvat, öljyt ja voiteet voivat hyökätä kondomin kimppuun, joten älä käytä niitä henkilökohtaisten liukuvoiteiden apuvälineinä tai korvikkeina. Käytä sen vuoksi vain sopivia liukuvoiteita, esimerkiksi vesipohjaisia liukuvoiteita, kuten MISTER SIZE Bio Lubricant -voiteluainetta, jotka soveltuvat myös kondomien kanssa käytettäviksi.

9. Vältä häiriötekijöitä

Ajatukset, jotka häiritsevät kiihottumista, voivat suosia erektio-ongelmia. Yritä pysyä hetkessä. Ulkoinen stressi, esimerkiksi työstä tai perheestä, voi olla syynä.

10. kommunikointi kumppanin kanssa

Avoin keskustelu kumppanisi kanssa kondomin käyttöön liittyvistä peloista tai epävarmuustekijöistä voi rentouttaa tilannetta. Puhu avoimesti huolistasi, ongelmistasi ja peloistasi, jotta kumpikin kumppani voi paremmin reagoida toisiinsa.

11. riittävä harjoittelu - masturbointi kondomin kanssa

Harjoittelu tekee mestarin, ja tämä pätee myös kondomiin. Voit esimerkiksi käyttää kondomia silloin tällöin masturboidessasi. Näin voit harjoitella etukäteen ja tottua kondomin kanssa harrastettavan seksin tunteeseen. Kun harrastat seksiä, olet tottunut kondomiin, eikä sinulla ole enää ongelmia.

12. Ammatillinen apu

Jos erektio-ongelmat jatkuvat, lääkärintarkastus voi olla hyödyllinen orgaanisten syiden, kuten verisuonten kalkkeutumisen, hormonaalisten häiriöiden tai hermo-ongelmien, poissulkemiseksi. Jos kaikki vinkit ovat hyödyttömiä, myös pariterapiasta tai seksuaalineuvonnasta voi olla hyötyä mahdollisten psykologisten tukosten ratkaisemiseksi. Periaatteessa erektiohäiriöiden syillä ei välttämättä ole mitään tekemistä kondomien kanssa:

Muut syyt erektiohäiriöihin

Johtopäätös

Niin kauan kuin fyysisiä syitä ei ole, oikealla lähestymistavalla, pienellä kärsivällisyydellä ja rentoutumisella, sinulle sopivalla kondomikoolla ja pienellä harjoittelulla voit helposti hallita kondomien käytön ilman erektio-ongelmia. Seksi kondomin kanssa tarkoittaa nautinnollista ja turvallista yhdyntää.

Jos olet vielä epävarma kondomin koosta, me MISTER SIZE:llä tarjoamme sinulle myös oikeat mittausvälineet, kuten Condom Sizer -mittalaitteemme, mittaussovelluksemme tai pienet 3 kondomin pakkaukset riskittömään testaamiseen, kunnes olet löytänyt oikean koon.

Osta sopivia kondomeja nyt

Mister Size
Lisää artikkeleita

Seksin harrastaminen ensimmäistä kertaa: Vinkkejä ja tietoa, jotta se olisi kaunista

Lue nyt

Mikä on Pearl-indeksi - ja miksi kondomit ovat hyviä!

Lue nyt

Säilytä kondomeja oikein

Lue nyt