Skip to main content

Kondomit lapsille - kondomit, jotka kasvavat lasten mukana

Haluatko tietää, milloin ja miten opettaa lapsille seksistä? Miten voit parhaiten valmistaa ja suojella heitä tai etsitkö lapsille sopivia kondomeja?

Sitten olet tullut oikeaan paikkaan! Tässä artikkelissa kerromme, mitä sinun on tiedettävä seksuaalikasvatuksesta, kondomeista ja lapsille sopivista kondomikokoista. Kerromme myös, mistä voit ostaa kondomeja lapsille ja nuorille, ja varustamme sinut tärkeimmällä tiedolla kondomeista.

Kiinnitä siis turvavyöt, sillä et halua missata tätä!

Minkä ikäisenä sinun pitäisi valistaa lapsesi?

Vastaus tähän kysymykseen vaihtelee suuresti, mutta pohjimmiltaan asianmukainen seksuaalikasvatus on jatkuva prosessi, eikä sen pitäisi mieluiten olla kertaluonteinen, vakava keskustelu.

On parasta puhua lapsillesi seksuaalisesta suostumuksesta, raskauksista, sukupuolitaudeista ja murrosiästä ennen kuin he ovat 10-vuotiaita.

Ehkäisyyn liittyvä aihe on erityisen tärkeä juuri nyt, koska lapsesi tarvitsevat tukeasi. Puhu heille erilaisista hormonaalisista tai hormoonittomista ehkäisymenetelmistä naisille ja miehille.

Näin voit valmistaa heitä seuraaviin vuosiin ja kokemuksiin ja varmistaa, että he osaavat tehdä hyviä valintoja ja suojella itseään.

Paras tapa valistaa lapsia ja nuoria

Paras tapa on käydä avoimia, ikäkaudelle sopivia keskusteluja, joissa lapset voivat esittää kaikki kysymyksensä. Tämä voi tapahtua rennosti arjessa.

Jos teistä on vaikea puhua näistä asioista tai jos haluatte vain olla hyvin valmistautuneita, aiheista on olemassa monia erilaisia kirjoja, esitteitä ja videoita.

Muuten, hyvin harva koulu puhuu kondomien koosta.

Siksi on ehdottoman tärkeää, että sinä vanhempana puhut asiasta pojille JA tytöille, ehkä jopa saat koulun tietoiseksi siitä, että on olemassa eri kokoja.

Mitä kondomeja ostaa lapsille?

Oikeiden kondomien löytäminen teini-ikäisille on vaikeaa, koska 12-, 13- tai jopa 14-vuotiaiden penis ei useinkaan ole vielä täysin kasvanut. Riippuen siitä, milloin murrosikä alkaa ja kuinka paljon kasvuhormoneja kehossa on, penis voi kasvaa jopa 6 vuotta.

Tämä tarkoittaa, että voi kestää 18-, 19- tai 20-vuotiaaksi asti, ennen kuin se saavuttaa täyden kokonsa.

Tämän vuoksi tavalliset kondomit, jotka ovat kokoa 52 tai 53, eivät useinkaan sovi, liukuvat helposti pois tai ovat liian tiukkoja. Tämä tekee yhdynnästä vaarallista ja epämukavaa.

Ongelmana on myös se, että aiemmin sopivasta kondomista voi ajan myötä tulla liian pieni, koska penis jatkaa kasvuaan. Tämäkin tekee seksistä vaarallista, koska liian pienet kondomit puhkeavat helpommin, ovat epämukavia ja voivat vaikuttaa erektioon. Tämä puolestaan lisää suojaamattoman yhdynnän todennäköisyyttä.

Kondomit pieniä ja suuria kokoja

Näistä syistä on erityisen tärkeää, että lapset ja nuoret määrittelevät oikean kondomikoon ja käyttävät kondomeja, jotka käytännössä kasvavat heidän mukanaan.

Ehkä kondomin koon mittaamisen jälkeen käy ilmi, että koko 47 tai 49 kondomi sopii aluksi täydellisesti. Muutaman kuukauden tai vuoden kuluttua koko saattaa kuitenkin alkaa puristaa ja tuntua epämukavalta.

Silloin, aivan kuten kenkiä ostaessa, on aika mitata uudelleen, arvioida leveys tai ympärysmitta uudelleen ja vaihtaa uuteen kondomikokoon.

Peniksen tai esinahan pituudella ei muuten ole merkitystä kondomia ostettaessa. On täysin ok, jos kondomi ei ole rullattu kokonaan tai ei peitä penistä kokonaan, kunhan leveys tai ympärysmitta on oikea.

Kondomien kokotaulukko - kondomit pienille ja suurille peniksille

Seuraavassa on yleiskatsaus eri kondomikokoihin, joita voit saada. Useimmat valmistajat tarjoavat kondomeja vain koossa 52-57.

Täältä Mister Size -verkkokaupasta saat myös monia pienempiä ja suurempia kondomeja, jotka sopivat pienille (tai pienille) ja suurille peniksille.

Peniksen ympärysmitta

Peniksen halkaisija

Kondomin koko 47

alle 10 cm

alle 3,18 cm

Kondomin koko 49

10 - 10,5 cm

3,18 - 3,34 cm

Kondomin koko 53

10,5 - 12 cm

3,34 - 3,82 cm

Kondomin koko 57

12,0 - 13,5 cm

3,82 - 4,3 cm

Kondomin koko 60

13,5 - 14,5 cm

4,3 - 4,62 cm

Kondomin koko 64

14,5 - 15,5 cm

4,62 - 4,93 cm

Kondomin koko 69

yli 15,5 cm

suurempi kuin 4,93 cm

Mistä ostaa kondomeja lapsille ja nuorille?

Koska useimmat kaupat myyvät tällä hetkellä kondomeja vain vakiokokoja 52-57, lapsille sopivia kondomeja on helpointa tilata internetistä.

Periaatteessa kondomit lähetetään neutraaleissa paketeissa, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että naapurit (tai vanhemmat) näkevät, mitä olet tilannut.

Mister Sizea löytyy useita eri kokoja Müllerin apteekeista, monista apteekeista ja myös Orion-myymälöistä.

Tärkeää kondomitietoa lapsille

Oikean kondomikoon valitseminen on suuri ja tärkeä ensimmäinen askel. Mutta mitä sitten? Miten kondomeja säilytetään? Miten niitä käytetään oikein? Mitä tapahtuu, jos yksi puhkeaa tai jää jumiin?

Löydät kaikki nämä tiedot täältä:

Johtopäätökset - kondomit lapsille

Lasten ja nuorten asianmukainen seksuaalikasvatus on tärkeää, ja sen tulisi tapahtua mahdollisimman avoimesti. Vain siten lapsilla on mahdollisuus nauttia turvallisesta seksistä, ehkäistä raskautta, suojella itseään ja pysyä terveenä.

Oikean kondomikoon valitseminen on periaatteessa tärkeä askel sen varmistamiseksi, että kondomit koetaan hyödyllisenä ja hyvänä asiana.

Vain oikean kokoisella kondomilla olet optimaalisesti suojattu ja voit nauttia maksimaalisesti.

Muuten: Jos olet aikeissa harrastaa ensimmäistä kertaa, sinun kannattaa lukea artikkelimme seksin harrastamisesta ensimmäistä kertaa, jotta ensimmäinen kertasi olisi mahtava!

Lisätietoja kondomeista

7 verschiedene Kondomgrößen von Mister Size an Wäscheleine
Seksitietämys kondomeista

Oikean kondomin koon määrittäminen 4 yksinkertaisella askeleella

Oikean kondomikoon käyttäminen on tärkeää hyvän suojan kannalta. Täältä löydät ohjeet oikean koon määrittämiseen 4 helpon vaiheen avulla.

Kondom Anwendung
Vinkkimme kondomeista

Kondomin käyttö

Mitä minun on muistettava kondomien käytössä? Tässä ovat tärkeimmät vinkit ennen kondomien käyttöä.

Mister Size Kondome in verschiedenen Größen
Seksitietämys kondomeista

Kondomit ja kondomikoot: Kaikkiin kysymyksiisi vastataan

Kaikki mitä voit kysyä kondomeista ja kondomien koosta, on vastattu tässä viestissä. Lue lisää klikkaamalla nyt.